Institut de Cultura de Barcelona

Museu de la Música

L'Auditori

Menú principal

Ves al menú de la seccio

Home | El Museu | L'edifici


L'edifici

L'Auditori és obra de l'arquitecte Rafael Moneo ©  Assumpta Burguès

El Museu de la Música està situat a la segona planta de L’Auditori, edifici projectat per l’arquitecte Rafael Moneo, un dels representants més destacats de l’arquitectura espanyola contemporània. Les sales de l’exposició permanent del Museu s’estructuren al voltant de la lluerna central, que exhibeix una intervenció pictòrica de Pablo Palazuelo. Al tercer pis s’ubica l’Espai de Documentació i Recerca .  

Amb el Museu de la Música, obert el mes de març de 2007, Barcelona culmina el projecte de la Ciutat de la Música de L’Auditori,que és ja seu de l’OBC i d’una àmplia programació de concerts que abasta estils musicals que van des de la música antiga, moderna i contemporània fins al jazz i el pop. Al costat, l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC) es dedica a l’ensenyament musical de les futures generacions de professionals de la música. El Museu de la Música ofereix als ciutadans i visitants una altra manera d’acostar-se, viure i conèixer el món de la música: des de la vessant històrica i la conservació, la Recerca i la difusió del patrimoni musical de la ciutat.

Rafael Moneo va concebre l’edifici de L’Auditori seguint l’estructura de l’entramat de les illes del Pla Cerdà, en una zona, les Glòries, que per a Ildefons Cerdà havia de ser el centre geogràfic del seu projecte de ciutat. Des de fa uns anys, els voltants de la plaça de les Glòries estan en procés de transformació i reurbanització amb projectes arquitectònics encarregats a firmes de prestigi internacional. Al costat mateix de L’Auditori es troben el Teatre Nacional de Catalunya, obra del Taller de Arquitectura de Ricardo Bofill, i la Torre Agbar, de l’arquitecte francès Jean Nouvel, avui ja una de les imatges que identifiquen l’skyline de la ciutat. Just per sobre de la plaça de les Glòries, l’edifici de totxo vist de la Farinera del Clot ens parla del passat fabril dels segles XlX i XX i els nous usos del segle XXl. A més, hi ha tres edificis en projecte a la zona: el Museu del Disseny de l’equip Bohigas, Martorell i Mackay, un hotel de Dominique Perrault i l’Edifici Ona de Federico Soriano. També són arquitectònicament interessants l'Arxiu de la Corona d'Aragó, l'illa Fort Pienc amb la biblioteca i el Parc de l'Estació del Nord.


Sobre el web

Ves al menú principal

Ves al inici de la pàgina