« Inici  
 

« Tornar
Montserrat Olivella i Valls (Eixample)

Montserrat Olivella i Valls va néixer el 1921. És mare de dues filles, àvia de cinc néts i vídua.

El 1992 va formar part del grup motor que va treballar en la creació del Casal Municipal de Gent Gran M. Aurèlia Capmany, que funciona des del juny d'aquell any al cor de l'Eixample barceloní, el carrer d'Enric Granados. Montserrat Olivella va ser primera vocal en la primera junta del Casal i, des que aquesta entitat es va crear, mai no ha deixat de treballar-hi, amb una dedicació molt especial a acollir els nous socis i sòcies i tothom que s'hi acosta a passar una estona o a informar-se. La Montserrat els fa seure al seu costat i, amb una conversa dolça i decidida, els anima a conèixer els membres de l'entitat i a participar i gaudir de les seves activitats.

Incansable i activa, intervé en totes aquelles iniciatives que té a l'abast. En cursos, trobades, mostres, la seva presència és constant i visible. Les dificultats mai no l'han desanimada, i el seu esperit lluitador contagia aquells que la veuen.

Al novembre de 1996 es va incorporar al projecte pilot d'habitatges compartits entre gent gran i joves Vivim a l'Eixample, actualment ampliat a tot Catalunya amb el nom Viure i Conviure. De fet, la seva sol·licitud va ser la primera a ser tramitada. Des d'aquell moment comparteix el seu habitatge amb un jove d'origen libanès, Mamen Mahmoud, estudiant de Medicina.

El reconeixement a la Montserrat és també l'homenatge a totes les persones que, des de la quotidianitat i el treball desinteressat, contribueixen a fer una ciutat més humana, digna i agradable.

Medalla d'honor de Barcelona per la seva trajectòria cívica com a persona i com a ciutadana, i per la seva generosa i entusiasta aportació a donar qualitat a la vida de la gent del seu entorn.