« Inici  
 

« Tornar
Joan Múrria i Boada (Eixample)

Joan Múrria i Boada va néixer el 1950. En aquesta data la botiga modernista que regenta avui dia, Colmado Múrria, pertanyia ja al seu pare. Era un establiment de barri amb clares connotacions catalanes, raó per la qual va patir la discriminació imperant per irritar i provocar les autoritats dels anys de la dictadura. Quan va morir el seu pare, l'any 1969, Joan va deixar els estudis de comerç i es va fer càrrec de la botiga. Aviat es va adonar que el perfil del comerç havia de canviar cap a una línia més innovadora. Així, en els anys setanta va començar a viatjar per conèixer de prop la realitat europea en el camp de l'alimentació i fer una recerca sobre les línies de futur.

El seu esperit emprenedor i optimista el va portar a conèixer i investigar, i així va ser com, a poc a poc es va convertir en un expert del tast i un gran coneixedor dels productes d'alta qualitat del país i d'arreu del món. Va decidir que la línia que desenvoluparia estaria al costat dels productes naturals, de molta qualitat i innovadors. La botiga es va transformar en un petit laboratori d'experiències gastronòmiques per als clients i els amics i, sobretot, va esdevenir un punt d'informació de la gastronomia més moderna i de qualitat. L'atenció que es rep a la botiga és d'una professionalitat exquisida, unida a l'entusiasme que sempre expressa Joan Múrria en donar a conèixer els productes.

Ha participat en les experiències de promoció del comerç de la ciutat, ha estat des del primer moment soci de l'Associació de Botiguers i Professionals de la Dreta de l'Eixample, Cor Eixample, i col·labora amb Turisme de Barcelona i Shopping line. La seva trajectòria és mostra i testimoni de l'evolució, la qualitat i la recuperació artística, cultural, patrimonial i turística de l'Eixample.

Medalla d'Honor de Barcelona per la seva contribució a la qualitat del comerç i el servei representatiu de l'Eixample, per la seva tasca de promoció de la gastronomia de tota la vida i de la més atrevida, i per la seva trajectòria com a persona i com a ciutadà.