« Inici  
 

« Tornar
Matrimoni Agustí Jolis - Maria Antònia Simó

Agustí Jolis i Felisart i Maria Antònia Simó i Andreu van néixer a Barcelona el 1914 i el 1915, respectivament. Són membres del Centre Excursionista de Catalunya des de 1943.

El seu ampli i dilatat historial esportiu té com a eix central la passió per la muntanya. Han practicat l'alpinisme i l'escalada de forma continuada, en especial al Pirineu, al Pedraforca, a Montserrat, als Picos de Europa, als Alps, a l'Atles i, el 1987, a l'Himàlaia amb un trekking pel Nepal.

El coneixement minuciós de les muntanyes els va portar a escriure una primera guia de muntanya que es va publicar el 1950 i a partir d'aquesta data i fins a 1990 han estat autors d'un gran nombre de guies de muntanya utilitzades per centenars d'excursionistes, en català, castellà, francès i alemany, a més d'altres publicacions sobre la història de les ascensions i de l'excursionisme i sobre la geografia catalana.

Al llarg de la seva vida han estat objecte de moltes distincions, les quals han estat ofertes, entre d'altres institucions i entitats, per la Federació Espanyola de Muntanyisme, la Federació Espanyola d'Esquí, la Federació Catalana de Muntanyisme, la Generalitat de Catalunya, l'Ajuntament de Barcelona, el Centre Excursionista de Catalunya i la Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya.

Medalla d'Honor de Barcelona per una vida dedicada a l'esport i per la seva aportació a la pràctica del muntanyisme a Catalunya i, en especial, entre els barcelonins.