« Inici  
 

« Tornar
Francisco Abad Abad (Sant MartÝ)

Francisco Abad Abad va nÚixer el 1922 a Novelda, Alacant. El 1937 ingressa a la UGT i comenša a treballar en una fÓbrica d'armes i municions. Acabada la guerra i amb el seu pare a la presˇ, treballa en la manipulaciˇ de marbre i pedra a la fÓbrica local.

El 1948, amb motiu del seu casament es trasllada a ValŔncia on treballa en la construcciˇ i altres oficis fins al 1954, en quŔ s'instalĚla a viure a la rodalia de Barcelona: el 1954, a Sant AdriÓ de Bes˛s, on s'incorpora al mˇn associatiu; desprÚs, el 1957, al barri de LlefiÓ, a Badalona, on ingressa a l'HOAC i al Partit Socialista. La seva militÓncia activa el va portar a participar en el CongrÚs de Suresnes del PSOE.

Ja en democrÓcia, trasllada el seu domicili a Barcelona, al barri del Sud-Oest del Bes˛s, i entra a formar part de l'Associaciˇ de Ve´ns, sempre en la doble condiciˇ de militant socialista i militant d'una entitat cat˛lica, on presideix la ponŔncia de cultura, des de la qual participa en la fundaciˇ del Grup de Teatre Provenšals, que desprÚs s'anomenaria Cap d'Estopa. Ha participat en la consecuciˇ de diversos equipaments socials i culturals, i en diferents iniciatives de carÓcter cultural i de foment de l'esport i la participaciˇ. Ha estat president de l'Associaciˇ de 1990 a 1992 i actualment n'Ús vicepresident.

TambÚ va ser cofundador de l'entitat ACR Bes˛s i de l'Associaciˇ d'Amics de la Rambla de Prim, de la qual Ús president.

Medalla d'Honor de Barcelona per la seva lluita per les llibertats i per l'impuls a les activitats socioculturals als barris del Bes˛s, treballant sempre des d'aquest camp per a la transformaciˇ i la millora del barri.