« Inici  
 

« Tornar
Joana Clement i Sangüesa (Sarrià-Sant Gervasi)

Joana Clement i Sangüesa va néixer al barri de la Barceloneta el 1942. Es va formar a l'Escola del Bosc, a Montjuïc, però molt aviat va haver de compaginar els estudis amb la feina com a bobinadora en una empresa del sector elèctric.

Durant un any va traslladar la seva residència a Vallvidrera, però després de les importants nevades de 1962, es va instal·lar al barri del Farró, a Sant Gervasi.

Preocupada per la pèrdua de les tradicions del seu nou barri i per la poca relació entre els habitants d'aquest, al començament des anys setanta va implicar grups de veïns i veïnes en la constitució d'una comissió de treball per recuperar la festa major. Una vegada consolidada aquesta, la seva inquietud la va fer integrar-se en altres moviments socials i culturals del barri i de la ciutat, com ara la colla de Sant Medir La Perla de Sant Gervasi.

La seva activitat i la seva tasca desinteressada pel barri arrossega els veïns, que se senten partícips de les tradicions populars. Així, es recupera la celebració d'altres festes com Sant Ponç, Sant Jordi, la Festa de la Tardor, el Tió i la recollida de joguines de Reis per als nens i nenes sense mitjans, com també la participació en la Cavalcada de les Festes de la Mercè.

Actualment forma part de la Junta de la Federació de Colles de Sant Medir i de la Comissió de Festes de Sant Gervasi.

La seva tasca sempre ha estat enfocada a donar vida i dinamitzar el seu barri, per tal d'incrementar la relació i la solidaritat entre els veïns.

Medalla d'Honor de Barcelona per la seva àmplia dedicació i el seu dinamisme dedicats a aconseguir que les persones siguin una part viva dels barris de la ciutat i que tothom comparteixi les tradicions populars al llarg de l'any.