Competició escolar

COMPETICIÓ ESCOLAR

Sempre que sigui viable, l'alumnat amb discapacitat participarà a les competicions convencionals i en les trobades esportives i lúdiques no competitives. Però també es contempla la possibilitat d'organitzar lligues d'esport adaptat amb finalitat competitiva o recreativa, en funció del nombre d'escolars amb discapacitat.
En ambdós casos, el Consell de l'Esport Escolar de Barcelona (CEEB) vetllarà per l'adaptació dels reglaments i de la normativa de competició, per tal de facilitar la participació activa i efectiva de l'alumnat amb discapacitat.

Experiències pioneres

Durant el curs 2010-2011 va participar, per primera vegada, un esportista amb discapacitat motriu (usuari de cadira de rodes) a la lliga de bàsquet del CEEB, a la categoria benjamí, per la qual cosa va ser necessari adaptar el reglament.
Aquesta experiència pionera va ser fruit de la col·laboració entre el CEEB, l'Institut Barcelona Esports, la Federació Catalana d'Esports de Persones amb Discapacitat Física (FCEDF) i el grup d'estudi sobre "Educació Física i inclusió de l'alumnat amb discapacitat" de l'ICE de Universitat de Barcelona.
Durant aquest nou curs 2012-2013, una altra esportista amb discapacitat motriu participarà a la lliga recreativa de Bàsquet i a les trobades de Bàsquet de Menuts i Menudets.
Més informació

Inclusió en la competició en edat escolar

  • Segueix-nos a:
  • flickr
  • facebook
  • twitter
  • youtube
Els continguts d'aquest web estan subjectes a una llicència de Creative Commons si no s'hi indica el contrari