top
 
triangle
Agenda del PECB [+]

Ens cal educar per idear solucions noves a problemes vells
María Novo (Escriptora gallega, consultora de la UNESCO en educació ambiental i desenvolupament sostenible)


Entitat de la Quinzena

imatge2

Pla Estratègic Metropolità de Barcelona (PEMB)
El Pla Estratègic Metropolità de Barcelona (PEMB) és una associació privada sense ànim de lucre, promoguda per l’Ajuntament de Barcelona, que integra els 36 municipis que conformen l’àrea metropolitana de Barcelona i en la qual participen les administracions i els agents econòmics i socials més rellevants del territori. [+]

imatge1

Fòrum Educació i lleure (27.6.11)
El Fòrum d’Educació i lleure es reunirà dilluns 27 de juny, a les 18.00 a l’IMEB. L’objectiu d’aquesta reunió és valorar el treball fet en relació a l'educació en el lleure a l'entorn del Pla d’acció 2008-2011 i iniciar la programació de l’activitat del fòrum, en el marc de la Declaració "Barcelona, ciutat educadora, ciutat responsable", de cara al proper curs i al Pla d’acció 2012-2015. Cal confirmar l’assistència abans del dia 22 a pec@bcn.cat.

 

Vídeos de presentació dels Projectes estratègics del PECB
Ja podeu veure tots els vídeos de presentació dels onze Projectes estratègics del Pla d’acció 2008-2011. Aquests són els tres últims que hem editat: Temps de barri, temps educatiu compartit; Projectes integrals d'educació de Barcelona; Formació de famílies.

 

Comissió Delegada del Consell Directiu
La Comissió Delegada es va reunir el passat 1 de juny i, entre d’altres temes, es va tractar sobre el pla de treball per al 2011-2012. Podeu veure’n l’acta.

imatge2

Conferència-col·loqui de Francesco Tonucci (16.6.11)
El Consell de Coordinació Pedagògica ens informa de la conferència “La participació dels infants als museus i a les institucions culturals: el consell dels infants” a càrrec del psicopedagog Francesco Tonucci, que se celebrarà al Museu Blau, dijous 16, a les 16.30. Cal confirmar l’assistència abans del 14 de juny.

imatge2

Tot un Món a les aules (16.6.11)
Dijous 16, a les 19.00, Televisió de Catalunya, la Fundació Jaume Bofill i l’Espai Avinyó–Llengua i Cultura, organitzen l'acte "Tot un Món a les aules" per parlar del repte que tenen les entitats socials, els centres educatius i els mitjans de comunicació en el foment d'una major comprensió del fenomen migratori i la deconstrucció de prejudicis i estereotips. Cal confirmar l’assistència.

  imatge2

3a Mostra de Recerca Jove de Barcelona (18.6.11)
La Mostra de Recerca Jove de Barcelona, està organitzada per l’Institut d’Educació de l’Ajuntament de Barcelona i el Consorci d’Educació, conjuntament amb els Centres de Recursos Pedagògics de la ciutat. Aquesta trobada serveix per donar a conèixer els treballs de recerca de batxillerat més reeixits i per a reconèixer l'esforç realitzat per l'alumnat i pel professorat que el tutoritza.

imatge2

Presentació del Programa d’Activitats Escolars (PAE) 2011-2012 (30.6.11)
El Consell de Coordinació Pedagògica ens informa de la presentació del PAE, dijous 30 de juny, a les 16.30, a CosmoCaixa. Cal confirmar l’assistència abans del 28 de juny: tel. 93 402 36 63 o imebatencio@bcn.cat. Es farà una taula rodona “Els valors bàsics presents en l’educació per a una societat lliure”, moderada per Miquel Àngel Essomba i amb Joan Manuel del Pozo, Milagros Pérez Oliva i Sergi Belbel.

imatge2

Butlletí de la Fundació BCN Formació Professional
La Fundació BCN Formació Professional, ens ha fet arribar el butlletí que publica mensualment l’Observatori FP a Barcelona.

imatge2

Curs El documental com a eina socioeducativa (4 a 15.7.11)
El Col·legi Oficial de Doctors i Llicenciats en Filosofia i Lletres i en Ciències de Catalunya, dintre de la programació Escola d’estiu, oferta aquest curs que ofereix eines als professionals de l’educació per incorporar la creació documental com a mètode de treball i aprenentatge participatiu a l’aula.

imatge2

Campus Esportiu Adaptat (4 a 29.7.11)
La Federació Catalana d'Esports de Persones amb Discapacitat Física ens proporciona informació del proper campus esportiu adaptat, que la Federació portarà a terme durant el mes de juliol, a Badalona. El període d’inscripcions finalitzarà el 22 de juny.
(Díptic, dossier i inscripció)

imatge2

Estiu als museus
L’Institut de Cultura de Barcelona ens informa que, un any més, els museus de Barcelona ofereixen un munt d'activitats per a totes les edats.

imatge2

IV Jornadas Ciudades Creativas (24 a 26.11.11)
Organitzades per la Fundació Kreanta i CentroCentro de l'Ajuntament de Madrid, els dies 24, 25 i 26 de novembre se celebraran a Madrid les IV Jornadas Ciudades Creativas, un encontre de professionals de la cultura, l’urbanisme i la promoció econòmica per intercanviar reflexions i pràctiques sobre creativitat, innovació i cultura a les ciutats. Fins al 30 de juny hi ha una oferta especial d'inscripció.

imatge2

Lliurat el VI Premi de Recerca per a la Pau de la Universitat de Barcelona
La libertad negra: obra narrativa creada a partir de los hechos históricos del exilio español”, de l’estudiant Ester Arroyo Cárdenas (IES Josep Puig i Cadafalch, Mataró), s’ha proclamat guanyadora de la sisena edició del Premi de Recerca per a la Pau que convoca anualment la Universitat de Barcelona.


Recomanem

imatge2

Per Sant Joan
Consells sobre fogueres, petards, correfocs. Bona revetlla!

 

Incorporeu-vos a la xarxa educativa de la ciutat!
Podeu adherir-vos a la declaració del PECB, cap a l'horitzó 2015, "Barcelona, ciutat educadora, ciutat responsable" (podeu veure el vídeo de la Declaració), i incorporar-vos a la xarxa educativa de la ciutat aquí. Aquestes són les entitats adherides fins ara.

imatge2

Difongueu els vostres projectes!
Per ampliar el coneixement de les accions promogudes per la xarxa educativa de la ciutat, podeu aprofitar aquest butlletí, quinzenal, que reben més de dues mil persones i entitats. Envieu-nos la informació que us sembli interessant a pec@bcn.cat.


 

 

Butlletí d'informació de les entitats i institucions vinculades al PECB
Oficina tècnica del PECB: pec@bcn.cat
Si no vol rebre el butlletí enviï un correu a: pecbutlleti@bulevard.bcn.cat

 

Col·labora

logo_dipu 

peu
Institut d'Educació Ajuntament de Barcelona