top
 
triangle
Agenda del PECB [+]

“Quan crèiem que teníem totes les respostes, de cop i volta van canviar totes les preguntes” Mario Benedetti (Escriptor uruguaià, 1920-2009)

Entitat de la Quinzena

imatge2

Universitat de Barcelona
La Universitat de Barcelona, entitat vinculada al PECB, ofereix una àmplia oferta formativa adaptada a les necessitats i demandes dels estudiants i de la societat en general, i això la col·loca a l’avantguarda d'àmbits tan diferents com el tecnològic i l’artístic. [+]
imatge2

Plenari cap a l’horitzó 2015
El proppassat dia 15 es va celebrar al Saló de Cent de l’Ajuntament de Barcelona, el Plenari del PECB, presidit per l’alcalde Jordi Hereu. En aquest acte es va presentar i aprovar la nova Declaració del PECB, cap a l'horitzó 2015, "Barcelona ciutat educadora, ciutat responsable”.
Vegeu el vídeo de la declaració.

 

Noves entitats adherides al PECB 
Aquestes són les més de cent entitats adherides a la nova declaració del PECB, en el moment del tancament d’aquest butlletí.

 

Comissió Tècnica de Seguiment (28.3.11)
La Comissió es reunirà el pròxim dia 28 a les 9.30 a la Saleta de l’IMEB. La Comissió Tècnica de Seguiment coordina i dinamitza el funcionament dels Fòrums del PECB. Defineix i vetlla per l’aplicació del sistema de seguiment del Pla d’acció i pel desenvolupament de tots els seus projectes.

imatge2

Fundació BCN Formació Professional al Saló de l’Ensenyament (23 a 27.3.11)
La Fundació BCN Formació Professional, entitat incorporada al PECB,
compta amb un espai dins del Saló de l'Ensenyament per a promoure l'orientació i l'assessorament de l'estudiant, la difusió de les sortides professionals, l'evolució que han experimentat alguns sectors econòmics i presentació de l'oferta actual. Del 23 al 27 de març a Fira de Barcelona. Si voleu llegir altres notícies de la Fundació podeu fer-ho en el seu butlletí.

 

Cultura del treball 
Ja es pot veure el vídeo Cultura del treball del projecte que lidera la Fundació BCN Formació Professional. Aquest és el primer vídeo de presentació dels onze projectes estratègics del Pla d’acció 2008-2011. Ben aviat es podran veure la resta.

imatge2

Presentació del web Educació i Nova Ciutadania (28.3.11) 
Des del Fòrum d'Educació i Immigració ens informen de la presentació del web Educació i Nova Ciutadania, el dia 28 a les 18.30 a la sala d’actes de l’Institut Municipal d'Educació.

 

Fòrum Ciutadania i educació (29.3.11) 
El Fòrum Ciutadania i educació es reunirà el 29 de març, a les 17.00. La sessió comptarà amb la presència de Richard Wakefield, president de Publicitarios Implicados, per tractar el tema de la publicitat solidària: un oxímoron o una nova manera de vendre? Lloc Facultat de Comunicació Blanquerna (Universitat Ramon Llull), carrer Valldonzella, 23.

imatge2

X Trobada Red Española Ciudades Educadoras (RECE) (30 març a 1 abril) 
La RECE, amb el títol “Educación y Ciudad, una complicidad imprescindible”, celebrará el X Encontre a Alcalá de Guadaíra, els dies 30, 31 de març i 1 d’abril. El PECB  presentarà la comunicació “El PECB, 12 anys de complicitats” i l’exposició del Pla d’acció 2008-2011.

 

I Jornada de Formació Professional. Sant Martí, Districte Educador (6.4.11) 
Aquesta Jornada, que neix en el marc dels objectius del Pla Estratègic d’Educació per a l’Ocupació i Educació dels Joves al Districte de San Martí, té l’objectiu de reforçar l’orientació dels joves, les seves famílies i aquelles persones que cerquen formar-se o acreditar la seva experiència laboral. Està adreçada a alumnes de 4t d'ESO, 2n de Batxillerat i Cicles Formatius de Grau Mitjà, famílies, professorat, empresariat i persones interessades en la formació al llarg de la vida. Lloc: Centre Cívic del Besòs. Institut Rambla Prim. De 9.00 a 19.00. Més informació i inscripcions: jornadaFPsantmarti@educaweb.com, tel. 932151365.

  imatge1

Fem Salut!
L'Agència de Salut Pública de Barcelona, entitat incorporada al PECB, presenta el projecte Fem Salut!, que proposa partir del consens i el compromís de tots els membres de la comunitat educativa (professorat, famílies i alumnat) per permetre impulsar intervencions en el àmbit de la salut.

imatge1

Nova junta del Consell de la Joventut de Barcelona (CJB)
El proppassat dia 12, el CJB, en l'Assemblea General Ordinària, va donar pas a un nou equip encapçalat per Pau Gonzàlez, representant del Consell de la Joventut d'Horta-Guinardó (CJD7). La resta d'entitats que formen part del nou secretariat són Esplais Catalans-ESPLAC, Dona-Joves Nacionalistes per a la Igualtat, Acció Jove-Joves de CCOO de Catalunya, l'Associació de Joves Escriptors en Llengua Catalana, les Joventuts d'Esquerra Republicana de Catalunya, l'Associació de Joves Estudiants de Catalunya i Col·lectius de Joves Comunistes.

imatge1

XIV Jornades de Museus i Educació (24 I 25.3.2011)
Des del Consell de Coordinació Pedagògica de Barcelona ens informen sobre les Jornades de Museus i Educació, que se celebraran els pròxims dies 24 i 25, organitzades pel Museu Marítim, i que en aquesta edició estan centrades en el tema de “Museus i activitats on-line”.

imatge1 Debat d'Educació amb Cristóbal Cobo (30.3.11)
Dimecres 30 de març, a les 19.30 h tindrà lloc la conferència “Aprenentatge invisible: aprenent en 3D, 360º i 7/24”, a càrrec de Cristóbal Cobo, investigador de l'Oxford Internet Institute de la Universitat d'Oxford i especialista en competències digitals. L'acte, inscrit en el marc del projecte Debats d'Educació, impulsat per la Fundació Jaume Bofill i la Universitat Oberta de Catalunya, se celebrarà a l'Auditori del MACBA.
imatge1

VI Premi Recerca per a la Pau
És obert el termini de presentació de treballs a la sisena edició del Premi de Recerca per a la Pau, convocat per la Universitat de Barcelona. El Premi de Recerca per a la Pau es desenvolupa en el marc del programa PAULA d'educació per a la pau. Pot optar al premi l'alumnat de batxillerat que presenti, fins al 15 d'abril, treballs relacionats amb la cultura de la pau.

imatge1

Festa de la Filosofia a la Xarxa de Centres Cívics (1 a 19.4.11
La revista de la Xarxa de Centres Cívics (Hivern 11) informa, entre d’altres notícies, de la celebració de la Festa de la Filosofia, que proposa convertir els Centres Cívics de la ciutat en àgores democràtiques obertes a tothom per intercanviar algunes preguntes i qüestions molt actuals i pel futur.

imatge1

Difongueu els vostres projectes!
Podeu aprofitar aquest butlletí, de publicació quinzenal, per fer difusió dels vostres projectes i accions educatives. Ens podeu enviar tota la informació que us sembli interessant a pec@bcn.cat.

 

Renoveu la vostra incorporació a la xarxa educativa de la ciutat!
Les més de 200 entitats vinculades al Pla d'acció 2008-2011 que vulgueu renovar el vostre compromís i adherir-vos a la nova declaració per a l'etapa 2012-2015 podeu formalitzar la vostra incorporació aquí.

Incorporeu-vos a la xarxa educativa de la ciutat!
La incorporació de la vostra entitat o institució al PEC de Barcelona suposa adherir-se a la declaració, cap a l'horitzó 2015, "Barcelona ciutat educadora, ciutat responsable". Si voleu formar part d'aquesta xarxa educativa de la ciutat podeu formalitzar la vostra in incorporació aquí.

 

 

Butlletí d'informació per a les entitats, institucions i professionals vinculats al PECB
Contacte Oficina tècnica del PECB: pec@bcn.cat
Si no vol rebre el butlletí enviï un correu a: pecbutlleti@bulevard.bcn.cat

Col·labora:          

logo_dipu

peu
Institut d'Educació Ajuntament de Barcelona