Plantes i animals que hem observat al pati de l'escola

El pit-roig

Nom científic: Erithacus rubecula.
Família: Túrdits.


Descripció:
Ocell petit i arrodonit que fa uns 14 cm de llargada.
És de color marronós per sobre i gris blanquinós per sota, amb una gran taca vermellosa ataronjada que li omple la car i part del pit.
El mascle i la femella tenen la mateixa coloració, però els joves són més marronosos i pigats, sense la taca vermellosa.

Alimentació:
Menja insectes, cucs de terra, fruits i restes d'aliments.

Reproducció:
Fa el niu en un forat d'un mur de pedres o d'un arbre.
La femella pon dues vegades cada any entre 4 i 6 ous i els incuba uns 14 dies.
Els pollets ja volen al cap de 2 setmanes.


Hàbitat:
Viu als boscos humits i també se'l pot veure pels horts i pels parcs i jardins de les ciutats.

Costums:
Camina i salta pel terra cercant menjar. Quan sent el perill aixeca la seva cua.
Es deixa veure fàcilment durant l'hivern, ja que s'apropa molt als humans. A l'escola el trobem a l'hort i a les taules on esmorzen els nens d'Educació Infantil.


El seu cant és variat.

Altres informacions: Els adults acostumen a estar tot l'any en el mateix territori.
Durant l'hivern arriben al nostre país pit-roigs que venen del centre i el nord

Vol escoltar com canta?

Tots aquells que observeu algun Ússer viu que podem identificar el posarem en aquesta pÓgina: