Ajuntament de Barcelona

3. Passatge de Feliu

El nom, com molts carrers urbanitzats a partir dels terrenys d'un propietari, es degut a Feliu Homs. La singularitat d'aquest tortuós carrer rau en el mirador que constitueix sobre els camps ben cuidats que es veuen a sota i tota la vista del que després seria el barri de la Teixonera, a l'altre vessant on abans eren garrofers i torrenteres que anaven a parar a la riera d'Horta.

Premi FAD 2000 d'interiorisme per a una casa del passatge de Feliu. Enmig d'un espai mig rural hi ha un habitatge que va ser rehabilitat modernament, però conservant elements antics en el seu interior i que va obtenir l'any 2000 un premi d'interiorisme. Els autors van ser l'Estudi Miralles Tagliabue EMBT. Enric Miralles i Moya va ser un arquitecte de renom internacional i vinculat familiarment a la Clota.

Ca l'Andalet. Des del mirador es veu a l'altra banda ca l'Andalet entre el carrer d'en Xinxó i el carrer Serrallonga. El carrer d'accés a l'entrada principal duu el nom del masover, Eudald Bernet, Andalet, i el carrer d'en Xinxó ve pel nom del propietari de la masia, Josep Xinxó, senyor benestant que vivia a Barcelona. Disposaven d'una mina d'aigua portada des de Sant Genís dels Agudells. Actualment està restaurada i és propietat de l'Ajuntament de Barcelona.

 LLOC : Passatge Feliu
 TRANSPORT : Bus 185
 HORARI : Lliure
MAPA GOOGLE

 LLOC : Premi FAD 2000 - Passatge Feliu, 15-17
 TRANSPORT : Bus 185
 HORARI : Només vista exterior
MAPA GOOGLE

 LLOC : Ca l'Andalet - Passatge Andalet 11
 TRANSPORT : Bus 185
 HORARI : De dl a dv, de 9 a 14 h i de 16 a 19 h / Estiu de 9 a 15 h / Agost tancat
MAPA GOOGLE