Ajuntament de Barcelona

6. Els Mistos

L'escultura representa una capsa de mistos caiguda a terra, amb mistos escampats en diversos punts i amb una altura màxima de 20 m. Estan pintats en colors vius, negre, groc, vermell i blau.
És una obra de l'escultor i dissenyador Claes Oldenburg i la critica d'art i restauradora Coosje van Bruggen. El 1987 van rebre l'encàrrec de realitzar una escultura per a un parc urbà de la ciutat de Barcelona, i van dissenyar aquest grup escultòric gegant, que parteix d'objectes quotidians i petits, reproduïts a gran escala, i en aquest cas mesuren 20 x 9 x 13 metres. Es va inaugurar el gener de 1992.

Torre Jussana. Havia existit la torre de defensa anomenada Jussana de la qual no en queda cap vestigi (la torre Sobirana encara existeix al recinte del palau del marquès d'Alfarràs, al Laberint). La casa que avui coneixem per torre Jussana havia estat una extensa finca i el segle XV es coneixia com mas Soler i pertanyia als Sabastida. El 1644 junt amb la Granja Vella era propietat del monestir de Sant Jeroni de la Vall d'Hebron. Actualment és un equipament municipal.

Pavelló de la República. En la remodelació de la zona pels jocs olímpics, es va construir el Pavelló de la República, rèplica exacta del que es va construir en la Exposició Internacional de París el 1937, obra de Josep Lluís Sert i on s'hi va exhibir el Gernika de Picasso. L'edifici va adquirir una finalitat bàsicament cultural i de propaganda per fer saber al món la situació que s'estava vivint a Espanya. Actualment en la rèplica del Pavelló de la República s'hi allotja el Centre d'Estudis Històrics Internacionals i la Biblioteca del Pavelló de la República que posseeix un dels fons més importants a nivell mundial sobre Segona República, Guerra Civil, franquisme, exili i transició a Espanya, i especialment a Catalunya.

La riera d'en Marcel·lí. El nom li ve per Marcel·lí Oliva Yglesias, pagès d'Horta. Can Marcel·lí està allà mateix i la família encara hi viu. Les aigües dels torrents d'en Duran o de la Font de la Llet, de Pomaret o Generet i de Montbau, que baixaven de Collserola s'unien i anaven avall per on avui passa el carrer Jorge Manrique, i així es formava la riera Marcel·lí que baixava pel fondal on ara hi ha les pistes de tennis del club esportiu. Existeix el carrer amb el nom de riera Marcel·lí que va a parar a l'avinguda de l'Estatut, l'antic punt de trobada d'aigües per formar la riera d'Horta.

Club Esportiu Hispano Francès (antic can Montalt). estat una planta embotelladora de l'aigua Montalt. Des del 1968 s'hi va ubicar el Club Esportiu Hispano Francès després d'haver de marxar dels terrenys de can Santpere, al Guinardó.

 LLOC : Els Mistos - Av. Cardenal Vidal i Barraquer, 32
 TRANSPORT : Bus 10
 HORARI : Lliure
MAPA GOOGLE

 LLOC : Torre Jussana - Av. Cardenal Vidal i Barraquer, 30
 TRANSPORT : Bus 10
 HORARI : dl de 16 a 20 h / de dt a dv, de 10 a 14 h i de 16 a 20 h / ds i estiu de 10 a 14 h / agost tancat
MAPA GOOGLE

 LLOC : Pavelló de la República - c. Jorge Manrique, 9
 TRANSPORT : Bus 10
 HORARI : Visites guiades per grups mínim 10 màxim 20 persones (no individuals) prèvia petició a lourdesprades@ub.edu
MAPA GOOGLE

 LLOC : La riera d'en Marcel·lí - Riera de Marcel·lí, 1-23
 TRANSPORT : Bus 10 i 39
 HORARI : Lliure
MAPA GOOGLE

 LLOC : Club Esportiu Hispano Francès - c. Jorge Manrique, 15-19
 TRANSPORT : Bus 10
 HORARI : De dl a dv de 10 a 14 h i de 17 a 19 h
MAPA GOOGLE