Ajuntament de Barcelona

16. Foment Hortenc

El Foment Hortenc va ser fundat l'11 de juny de 1917 per un grup de membres del Casino d'Horta que volien una nova societat instructiva i recreativa. El primer president va ser Pere Serra i Pau i la primera acció de la Junta, la compra de la casa d'Andreu Sabadell, al carrer d'Alt de Mariner 15, on hi ha l’actual seu. L'edifici va ser destruït pel foc el Nadal del 1946 i reconstruït el 1948 amb l'esforç de tots els socis de l'entitat.

Una de les principals activitats és el teatre. El Foment Hortenc programa una mitjana d'entre 7 i 9 muntatges teatrals per temporada a càrrec dels quadres i els directors de l’entitat. A més, acull obres d'altres companyies i les representacions finals dels grups de l'escola de teatre on comencen a donar els seus passos teatrals nois i joves entre els 9 i els 17 anys.

La temporada té dues cites ineludibles. Els Pastorets de Josep Maria Folch i Torres, que des de fa més de 30 anys se’n fan diferents representacions al voltant de Nadal, i l'espectacle comico-musical Tomàquet, que es representa, des del 1949, cada mes de maig.

Però no tot és teatre al Foment. Des dels inicis, s'han dut a terme un gran nombre d'activitats diverses com ara concerts, l’esbart, exposicions, esports, balls, fotografia. Actualment, a més del teatre, hi ha el grup d'excursions, l’escola de teatre, balls i festes, billar i futbol botons. L’entitat, que al 2006 va rebre la Medalla d'Honor de Barcelona, compta actualment amb gairebé 400 socis.

 LLOC : Alt de Mariner, 15
 TRANSPORT : Bus 27, 45, 60, 76, 102, 185 i B19
 HORARI : Cal contactar amb l'entitat (tel. 93 429 10 40)
MAPA GOOGLE

Foment Hortenc     Foment Hortenc

Foment Hortenc