Ajuntament de Barcelona

15. Lluïsos d'Horta

L'any 1866 Mn. Lluís Cantarell, rector d'Horta, va proposar a un grup de joves la constitució d'un Centre Catòlic a l’estil del que funcionava a Gràcia. La idea va tenir una excel·lent acollida. En un local de cal Xicus, al carrer Baix de Mariner 15, va començar la vida de la nostra entitat amb el nom de Centre Moral Instructiu.

Ja de bon principi es va iniciar la secció de teatre, i com que no hi havia cap altre espectacle en el poble d'Horta, la quadra habilitada com a sala d'espectacles sempre s'omplia.

L’any 1883, i sota la direcció de Mn. Tomàs Casas, es va fer el trasllat de l'entitat al lloc on es troba en l’actualitat (Feliu i Codina, 7 i 9, en aquella època carrer del Príncep) i es va posar sota l’advocació de sant Lluís, amb el nom d'Acadèmia de Sant Lluís Gonzaga. A poc a poc s'anaren construint l'escenari, el frontó, el cafè, el pis per al conserge, etcètera.

Actualment els Lluïsos d’Horta compten amb més de 600 socis de totes les edats i treballen per promoure, acollir, mantenir i coordinar tot tipus d’activitats dirigides a l’esbarjo i a la formació humana; a través d’activitats com el teatre, l’esbart, la fotografia, el tennis taula, l’excursionisme o el cinema.

 LLOC : Feliu i Codina, 7-9
 TRANSPORT : Bus 27, 45, 60, 76, 102, 185 i B19
 HORARI : Cal contactar amb l'entitat (tel. 93 427 73 27)
MAPA GOOGLE

Lluïsos d'Horta     Lluïsos d'Horta

Lluïsos d'Horta