Activitats
 

La Ciutat de l'Aigua

"La Ciutat de l’aigua" és una de les línies estratègiques del Pla d’Actuació Turístic i Cultural per a Horta-Guinardó que, mitjançant la promoció del propi Districte, pretén col·laborar a la generació de riquesa i la millora de les condicions de vida dels seus ciutadans i ciutadanes.

"La Ciutat de l’Aigua" parteix de la constatació de que Barcelona és una ciutat que ofereix al visitant propostes turístiques conegudes internacionalment, però també d’altres que no ho són tant i que mereixen una atenció especial. Precisament Horta-Guinardó, un territori heterogeni però amb el denominador comú de l’aigua com a eix vertebrador, reuneix molts d’aquests atractius a descobrir, en forma d’espais històrics, panoràmics, mediambientals i arquitectònics.

Així, doncs, "La Ciutat de l’aigua" és el marc d’aquest full de ruta per a la promoció turística i cultural del Districte, traçat amb l‘ajuda de diferents entitats, agents econòmics i turístics del territori.

Objectius

Es pretén apropar les propostes culturals que ofereix Horta-Guinardó als qui les vulguin les conèixer, i que gaudeixin intensament de cadascun dels diversos punts i rutes d’especial d’atractiu turístic disseminats pels onze barris d’Horta-Guinardó.

Amb aquesta finalitat, per tal de millorar el coneixement d’Horta-Guinardó, s’han posat en marxa un seguit de mesures que s’estan desenvolupant en diverses línies:

  • Comunicació:
    S’està donant a conèixer els atractius que ofereix el Districte a partir del portal www.laciutatdelaigua.cat, però també mitjançant el posicionament del Districte a Internet i les xarxes socials, desenvolupant una aplicació de telefonia mòbil que permetrà realitzar diverses rutes, l’edició de plànols turístics en diversos idiomes, fullets adreçats clients d’hotels d’Horta-Guinardó, etc.
  • Rutes temàtiques:
    Es tracta de rutes relatives a la història, el cinema (a la qual pertany el web ‘Horta-Guinardó de Cinema’), els esports o la literatura, que col·laboren al desplegament del Pla i fer-lo proper, no tan sols als qui ens visiten des de l’estranger o de fora de Barcelona, sinó també als propis veïns dels barris, com ara el col·lectiu dels escolars d’Horta-Guinardó.
    Infraestructures. S’està realitzant un impuls d’accions que s’aniran desenvolupant al llarg dels propers mesos i que tenen com a protagonistes aspectes relatius a l’urbanisme, l’accessibilitat, la mobilitat i la senyalització, mitjançant els quals es pretén superar l’accidentada orografia del Districte i facilitar l’accés dels visitants.

Text Alt

Des d'aquest espai podeu accedir al díptic informatiu de 1714 a Horta-Guinardó Només cal que...

 ... cliqueu aquí [+]

Voleu conèixer rutes que enllacen punts de referència històrica d'Horta-Guinardó?
Per saber més cal que...

 ... cliqueu aquí [+]

Des d'aquí podeu accedir a diversos episodis d'història d'Horta-Guinardó.
Per saber-ho cal que...

 ... cliqueu aquí[+]
 
[  Comissió 1714 Horta-Guinardó    -    e-mail: 1714hg@bcn.cat  ]