Enllaš a la pÓgina principal
La ciutat Ajuntament Turisme Negocis Enllaš a la pÓgina principal Enllaš al mapa de la web Enllaš al cercador de la Web Enllaš a la pÓgina en castellÓ Enllaš a la pÓgina en anglŔs

b habitatge
Home habitatge
Habitatge > Compravenda > Comunitat de propietaris > Obres en una Comunitat
Comunitat de propietaris
» Què és?
» Òrgans de direcció
» Representants de la Comunitat
» Coeficients de participació
» Obres en una Comunitat
Obres en una Comunitat
Per a la realització d'obres en els elements comuns dels edificis cal la unanimitat de tots els propietaris. En el cas de supressió de barreres arquitectòniques, n'hi ha prou amb el vot de 3/5 parts dels propietaris que representin 3/5 parts de les quotes.

L'acord sobre obres per crear noves instal·lacions i serveis o millores de la finca no requereix unanimitat. Les pot acordar la junta per majoria de propietaris i quotes. En aquest cas, els que han votat en contra no estan obligats a pagar-les si l'import de les mateixes és superior a una mensualitat de les despeses comunes, però no podrà utilitzar les noves instal·lacions o serveis i, quan ho vulgui fer, haurà de pagar.

Realitzar les reparacions ordinàries, comunicar a la junta de les reparacions extraordinàries i adoptar les mesures adients en cas d'urgència, és competència de l'administrador.

En el cas d'obres en els elements privatius, un propietari d'un pis o local pot modificar els elements arquitectònics, instal·lacions o serveis sempre que:
  • No alteri la seguretat de l'edifici, l'estructura general ni la configuració o estat exterior.
  • No perjudiqui els drets d'altres propietaris.