Enllaį a la pāgina principal
La ciutat Ajuntament Turisme Negocis Enllaį a la pāgina principal Enllaį al mapa de la web Enllaį al cercador de la Web Enllaį a la pāgina en castellā Enllaį a la pāgina en anglčs

b habitatge
Home habitatge
Habitatge > Compravenda > Comunitat de propietaris
cal tenir en compte...
» Estat de la finca i el pis
» Entorn
» Propietari
» Edificis nous: Cārregues i pagaments
» Edificis de segona mà: càrregues i pagaments
» Qualificació urbanística
» Comunitat de propietaris
» Serveis bàsics
» Assegurances
» Recomanacions
Comunitat de propietaris
Per tal de començar aquesta nova etapa amb bon peu, és important comprovar que el venedor està al corrent del pagament de les quotes de la comunitat de propietaris; en cas contrari, el comprador s'ha de fer càrrec legalment del pagament de fins a un any de quotes endarrerides. La manera de comprovar aquesta dada és demanar-la a l'administrador de la finca o, en el seu defecte, al President de la comunitat de propietaris.

Si l'habitatge forma part d'un edifici en règim de propietat horitzontal, en els estatuts es pot consultar la participació que tindreu en les despeses de manteniment, les possibles limitacions d'ús en l'interior de l'habitatge i el règim pel qual es regeixen els elements i els espais comuns.

Per comprovar els anteriors, es poden sol·licitar els Estatuts de la Comunitat, si s'escau i un certificat del secretari de la Comunitat amb la situació del pagament de les despeses de la comunitat.