Enllaį a la pāgina principal
La ciutat Ajuntament Turisme Negocis Enllaį a la pāgina principal Enllaį al mapa de la web Enllaį al cercador de la Web Enllaį a la pāgina en castellā Enllaį a la pāgina en anglčs

b habitatge
Home habitatge
Habitatge > Compravenda > La cèdula d'habitabilitat
aspecetes legals
» Publicitat, informació i oferta
» Documents per realitzar la compravenda d'un pis
» Cèdula d'habitabilitat
» Opció de compra
» Contracte privat i arres
» Contracte i escriptura pública
» Registre de la Propietat
Cèdula d'habitabilitat
Tots els habitatges, tant els que són nous, com els usats, com els que són fruit d'una gran rehabilitació, han de tenir cèdula d'habitabilitat, que és el document que garanteix el compliment dels nivells mínims d'habitabilitat exigibles als habitatges. A més, en els habitatges de nova construcció la cèdula garanteix que l'immoble compleix els controls de qualitat obligatoris en la construcció d'habitatges.

És imprescindible tenir aquesta cèdula per poder-se donar d'alta dels serveis d'aigua, electricitat i gas.

Només un tècnic especialitzat (arquitecte, arquitecte tècnic o aparellador) pot certificar l'habitabilitat d'un pis i expedir-ne la cèdula. La recerca d'un professional que s'encarregui d'aquesta tasca pot fer-se perfectament en línia: Cal tenir en compte que aquest document caduca al cap de 15 anys de la seva expedició; per tant, s'ha de tramitar novament transcorregut aquest termini.

La tramitaciķ de les cčdules d’habitabilitat es pot fer a la Xarxa d’Oficines de l’Habitatge de Barcelona.

La documentació que s'ha d'aportar per aconseguir-la varia si es tracta d'un habitatge nou o d'un d'usat:

Cèdula d'habitabilitat de primera ocupaciķ

Cèdula d'habitabilitat de segona ocupaciķ

En el cas d'un habitatge de compra ha de ser el venedor qui aporti aquesta cèdula, i en el cas dels habitatges de lloguer ho ha de fer el propietari de l'immoble.

Els impresos per sol·licitar les cèdules d'habitabilitat es poden obtenir en els serveis següents: A més, per a la tramitació de les cèdules d'habitabilitat d'habitatge usat també es pot anar als consells comarcals que tenen conveni per tramitar-les: Alt Empordà, Alt Urgell, Anoia, Bages, Baix Ebre, Berguedà, Cerdanya, Conca de Barberà, Garraf, Montsià, Osona, Ripollès i Terra Alta.

Els preus per aconseguir una cèdula també varien segons el tipus d'habitatge.