Tornar a l’index

Departament d’Estadística. Ajuntament de Barcelona

 

Butlletí de novetats. Num 5. Maig 2011

 

Noves dades i operacions estadístiques disponibles a la web del Departament d’Estadística http://www.bcn.cat/estadistica :

 

Estadístiques de empreses i establiments (DIRCE). Nova sèrie anual

El DIRCE (Directori Central d'Empreses) reuneix en un sistema d'informació únic, a totes les empreses espanyoles i als seus establiments ubicats en el territori nacional. El responsable d'aquesta informació és l'INE i a petició del Departament d'Estadística de l'Ajuntament ha realitzat per Barcelona una explotació específica pel municipi. Cal advertir i així ho fa constar l'INE del caràcter no oficial d'aquestes dades a més de la menor fiabilitat de les dades per àmbits territorials inferiors a la província.

Es registren dos tipus d'unitats: empresa i local, que en aquesta estadística es denomina establiment. Les variables de classificació són: estrat d'assalariats, condició jurídica de l'empresa i activitat econòmica principal de cada unitat segons la CCAE-2009.  Es donen les dades per la ciutat i es compara amb d'altres àmbits territorials, Província de Barcelona, Catalunya i Espanya. http://www.bcn.es/estadistica/catala/dades/dirce/index.htm

 

Padró d'espanyols residents a l'estranger a 1 de gener (PERE). Nova sèrie anual.

A partir d’ara disposarem a la web de les dades d'espanyols residents a l'estranger inscrits al municipi de Barcelona i la seva comparació amb d'altres àmbits territorials. El PERE es forma amb les dades de resistents al Registre de Matrícula de cada oficina consular o secció consular de les missions diplomàtiques.

La inscripció al PERE conté com obligatoris les següents dades: Nom i cognoms, sexe, lloc i data de naixement, DNI o passaport, certificat o títol escolar que tingui, domicili del país de residència, municipi d'inscripció a Espanya a efectes electorals. http://www.bcn.es/estadistica/catala/dades/tpob/pere/index.htm

 

Eleccions Locals 22 de maig de 2011

El Departament d'Estadística, informarà el pròxim diumenge 22 de maig de l'evolució de la participació electoral a la ciutat de Barcelona corresponent a les Eleccions Locals a la Ciutat de Barcelona. Un total de 1.163.367 barcelonins estan cridats a exercir el seu dret a vot. Per mitjà de la pàgina web del Departament:es difondran les dades sobre la participació cada dues hores a partir de les 10 del matí i fins a les 20:00 hores -10, 12, 14, 16, 18 i 20 hores -, tant a nivell de la ciutat com per districtes. L’estimació es preveu que estigui disponible 15 minuts després de cada franja horària.

També podeu consultar el dossier electoral pel seguiment de la jornada electoral així com la informació històrica dels resultats electorals a Barcelona i les seves divisions administratives des de l'any 1977. Tota aquesta informació la podeu consultar aquí: http://www.bcn.cat/estadistica/catala/index.htm

 

 

 

Finalment, recordar que l’endemà de les eleccions, el Departament d’Estadística elaborarà un informe amb els resultats electorals registrats a Barcelona i els seus àmbits territorials -districtes, barris, etc.-, així com d’altres àmbits territorials.  L’informe es podrà consultar a la web del Departament.

 

Publicacions

S’han publicat tres nous exemplars de la sèrie d’Informes Estadístics:

Num. 32:Característiques de la població de Barcelona segons el Padró Municipal. Juny 2010

Num. 33: Característiques de les llars de Barcelona segons el Padró Municipal. Juny 2010

Num. 34: La població estrangera a Barcelona. Gener 2011

Aquest exemplars, i els anteriors de la mateixa col·lecció, es troben disponibles en format pdf aquí*:

http://www.bcn.cat/estadistica/catala/dades/inf/portada/index.htm

 

 

Addicionalment, podeu consultar les actualitzacions de totes les sèries que publica el Departament d’Estadística aquí*:

http://www.bcn.cat/estadistica/catala/actual/index.htm

 

* Recordeu que per visualitzar correctament tots els continguts de la web del Departament d’Estadística és necessari fer servir un navegador Internet Explorer.

 

 

 

 

Heu rebut aquest butlletí perquè formeu part de la llista de distribució que manté el Departament d’Estadística de l’Ajuntament de Barcelona. Per tal  de donar-vos de baixa, rectificar les vostres dades o donar d’alta a nous membres podeu enviar un correu a destadistica@bcn.cat