QUÈ ÉS EL SISTEMA SOLAR

El sistema solar està compost pel Sol, els altres planetes que giren al voltant d’ell, satèl·lits, cometes, asteroides, etc.

Els planetes del Sistema Solar

El Sol ocupa el centre del nostre sistema solar. Al seu voltant giren els planetes, Mercuri, Venus, Terra, Mart, Júpiter, Saturn, Urà, Neptú i Plutó. Bàsicament els planetes interiors, es a dir, els d’abans el cinturó d’asteroides son sòlids i els exteriors els de després del cinturó d’asteroides la majoria són gasosos.

Els planetes giren fent òrbites el·líptiques al voltant del sol en la mateixa direcció però a diferents velocitats (translació).

A més a més cada planeta gira sobre el seu propi eix (rotació).

Els planetes giren com baldufes

Les primeres explicacions sobre com es van formar el sol, la terra i la resta del Sistema solar es van trobar en els llegendes primitives i textos religiosos, cap d’ ells pot considerar-se com una explicació científica. Actualment es creu que el sistema solar es va formar fa uns 5.000 milions d’anys. Es va iniciar a partir d’un núvol de gas, contenia petites partícules de pols i gel. Quan la gravetat va començar a comprimir-les es va formar el sol i la resta d’aquestes partícules es van juntar i van fer els planetes.

Va començar a lliberar energia, es a dir llum i calor. El sistema solar pot sobreviure uns 4.OOO milions d’anys més .

Eric i Josep