La Laia ens convida a la festa!

Un passeig per la Barcelona de la Laia

 

Arc de Santa Eulàlia

Santa Eulàlia va ser empresonada en una torre. Hi ha qui afirma que va ser en aquest mateix carrer on mai més va tornar a veure sortir el sol. Uns altres diuen que aquesta torre és al carrer de la Volta del Remei i que també podria haver estat al carrer de la Boqueria de Sant Ramon del Call. Vine a descobrir-ho.

Baixada de Santa Eulàlia

Un dels tretze martiris que els romans van infligir a la jove Eulàlia va ser tancarla en una bóta de vidres i claus i fer-la rodolar pels carrers de Sant Server i la Baixada de Santa Eulàlia. Tot passejant pels voltants de la Baixada arribaràs a l’emblemàtica plaça del Pi.

Plaça del Pedró

Explica la llegenda que Santa Eulàlia va romandre nua en una creu en aquesta plaça, i que el cel la va cobrir amb una lleugera capa de neu. Et convidem a anar a la plaça i visitar l’estàtua del segle xvii que representa santa Eulàlia.

Plaça de l’Àngel

Les relíquies de santa Eulàlia es van trobar a l’església de Santa Maria de les Arenes, l’actual Santa Maria del Mar. Mentre les seves despulles eren portades a la Catedral, la comitiva es va aturar a la plaça de l’Àngel i en aquell precís instant va baixar del cel un àngel i va assenyalar un clergue del seguici. Avergonyit, va confessar davant de tothom que havia robat un dit del peu de santa Eulàlia. Si vols visitar les relíquies de la santa, les trobaràs a la Catedral de Barcelona.

Catedral de Santa Eulàlia i de la Santa Creu

Avui dia podem trobar les despulles de santa Eulàlia a la cripta de la Catedral, on durant segles, els membres del Consell de Cent assistien als oficis religiosos. Tretze anys tenia la nena quan va ser martiritzada, va patir tretze tortures i tretze són les oques que pots veure al safareig del claustre de la catedral. Vine a comptar-les i no te’n deixis cap!

 

Els espais de la Laia