Premis Ciutat de Barcelona

Ajuntament de Barcelona
Barcelona Cultura

 

L'Ajuntament de Barcelona,  convoca anualment els Premis Ciutat de Barcelona amb l'objectiu de guardonar la creació, la investigació i la producció de qualitat realitzada a Barcelona per creadors o col·lectius que hi treballen o per institucions i organitzacions barcelonines que les promouen o les produeixen. Les obres guardonades han de contribuir al desenvolupament del fet cultural i han d'estar integrades en el teixit ciutadà en el qual participen els creadors, les associacions, les institucions públiques i les indústries culturals.

INFORMACIÓ PRÀCTICA

Els guardonats reben una quantitat en metàl·lic, acompanyada d’un diploma on es recull el veredicte del jurat i un objecte recordatori del premi.

La forma d'elecció de les obres guardonades es fa a través d'un jurat integrat per cinc persones per a cadascun dels àmbits. L'Alcalde, a proposta del Comitè Executiu del Consell de la Cultura de Barcelona, designa als membres de cadascun dels jurats.

ACTE DE LLIURAMENT DELS PREMIS CIUTAT DE BARCELONA 2010

L’acte de lliurament dels premis se celebrarà el dimarts, 15 de Febrer del 2011 , a les set de la tarda, al Saló de Cent de l’Ajuntament de Barcelona.

L’Institut de Cultura de Barcelona ha encarregat a Xavier Albertí la creació de l’espai escènic i la dramatúrgia de l’acte, on es commemorarà el cinquantenari de la mort del poeta, dramaturg, novel·lista i periodista, Josep Maria de Sagarra, una de les figures claus de la literatura catalana del segle XX.

Els actors - Montserrat Carulla, Lourdes Barba, Albert Pérez i Lluís Marco -, donaran veu a una selecció d’articles de Sagarra que estructuraran l’entrega dels premis en quatre blocs.  Sílvia Pérez-Cruz i Toti Soler hi posaran el toc musical apropant-nos als tresors que el propi Toti va musicar per Ovidi Montllor sobre els poemes de Sagarra.