Premis Ciutat de Barcelona

Ajuntament de Barcelona
Barcelona Cultura

 

 

CIÈNCIES NATURALS

 

EL JURAT, FORMAT PERCARMINA VIRGILI (PRESIDENTA), JOSEFINA CASTELLVÍ, MARA DIERSSEN, EDUARD PUNSET I JAUME BERTRANPETIT, ACORDA PER UNANIMITAT ATORGAR EL PREMI DE CIÈNCIES NATURALS A

 
Luís Serrano i Pubull,

 

pels innovadors treballs realitzats amb el seu grup de recerca que l'han portat a publicar tres articles a la prestigiosa revista científica Science, i que per primera vegada proposa la comprensió quantitativa global d'un dels bacteris més petits que puguin viure a fora d'una cèl·lula amfitriona. Els resultats de la recerca condueixen a un canvi en la percepció de la ciència, ja que de cop i volta els investigadors poden pensar que el somni d'intentar entendre un sistema de vida d'una manera predicible i quantitativa és possible.

El jurat ha volgut fer una menció especial a les aportacions científiques dels Drs. Oriol Riba i Arderiu i Ferran Colombo i Pinyol, especialment per Geologia Urbana de Barcelona de 2009, per ésser el primer en adreçar aquesta qüestió, i la seva importància pel futur de la nostra ciutat.

 

 

El lliurament dels Premis Ciutat de Barcelona 2009 tindrà lloc el proper 15 de febrer al Teatre Lliure, en una cerimònia dirigida per Xavier Albertí.