Premis Ciutat de Barcelona

Ajuntament de Barcelona
Barcelona Cultura

 

 

PREMI AGUSTÍ DURAN I SANPERE D’HISTÒRIA DE BARCELONA

 

EL JURAT, FORMAT PER FERRAN MASCARELL (PRESIDENT), BORJA DE RIQUER, CARME MOLINERO I JOAQUIM ALBAREDA, ACORDA PER UNANIMITAT ATORGAR EL PREMI AGUSTÍ DURAN I SANPERE D’HISTÒRIA DE BARCELONA A

 
Albert Garcia Espuche,

 

per la seva obra La ciutat del Born. Barcelona 1700, editada per l’Ajuntament de Barcelona, un treball extraordinari que ens submergeix en la Barcelona del tombant del segle XVII, en la seva economia, relacions socials i vida quotidiana. El Jurat considera que és un estudi exhaustiu i capdavanter en el camp de la microhistòria, probablement el més reeixit que s’ha fet a escala europea, capaç de combinar la mirada local amb la visió més global.

El jurat ha volgut fer una Menció especial a l’obra Atles de la Guerra Civil a Barcelona dirigida per Gabriel Cardona i Manel Esteban i Cano i editada per Edicions 62, per la seva valuosa i monumental tasca de recollida d’informació sobre la ciutat en una etapa històrica tant rellevant. També ha destacat el gran esforç d’equip i editorial que representa.

 
 

 

El lliurament dels Premis Ciutat de Barcelona 2009 tindrà lloc el proper 15 de febrer al Teatre Lliure, en una cerimònia dirigida per Xavier Albertí.