Presentació

Un moment important en la intensa relació que Barcelona ha mantingut sempre amb la poesia és la represa dels Jocs Florals l’any 1859, de la qual enguany se celebren els 150 anys. I, aprofitant l’efemèride, obrim la Setmana de Poesia amb aquesta iniciativa literària.
La ciutat és plena de places i carrers amb noms de poetes clàssics i contemporanis i, alhora, els poemes són plens de referències a Barcelona. Sabem que som al rovell de l’ou d’un dels espais que ha entrat dins l’imaginari literari. Per aquest motiu i per la combinació entre modernitat i tradició que té el gènere, estem molt contents que cada mes de maig nombrosos indrets de la ciutat s’omplin de veus, de llengües i d’accents de tota mena.
Al maig, Barcelona és sinònim de poesia.

Jordi Hereu
Alcalde de Barcelona

 

 

En aquesta edició, Barcelona Poesia celebra la vitalitat de la nostra poesia. Ofereix una bona representació de la nova generació d’autors i també dels que han marcat el camí a seguir. Des d’una jornada inaugural amb dos degans dels versos a casa nostra, Montserrat Abelló i Gerard
Vergés, fins a un grapat de recitals amb els joves que han aparegut en les antologies recents, Pedra foguera i Quàntiques. Repassem les avantguardes en un homenatge nocturn a Joan Brossa, amb alguns dels principals exponents de la poesia visual, experimental i sonora. Músics, glossadors, poetes, traductors, col•leccions de poesia com la de Tusquets i poetes periodistes desfilen, entre moltes altres propostes, per les places i els teatres de la ciutat a la qual us convoquem. Des dels Jocs Florals fins al Festival Internacional de Poesia, cada dia tenim una atapeïda agenda d’actes, en la qual esperem que us pugueu sentir reflectits.
Barcelona és una ciutat poètica: us convidem a omplir-la de veus que esdevinguin poemes.

Jordi Martí
Delegat de Cultura

Oficina d’Informació Cultural del Palau de la Virreina

La Rambla, 99. 08002 Barcelona
De dilluns a diumenge, de 10 a 20 h

 

Telèfon 010

De dilluns a diumenge, de 8 a 24 h
Establiment: 0,45 e. Cost mín.: 0,06 e
Tarifa per segons. Inclou l’IVA

 

www.bcn.cat/canalcultura