Contactar Programa Completo (PDF) Programa complet Programa Completo (PDF) Dossier de premsa
 
 Poesia multimèdia
Poetes
Llegeix poesia
 
 Setmana de poesia
Presentació
Programa
Festival de poesia
Edicions anteriors
Patrocinadors
 
 Directori
Poesia a Barcelona
 
 Enllaços
Poesia a la Xarxa
 

 
     

Jordi Joan
(Sabadell, 1971)

Fa quatre anys que no es mou gaire de Barcelona però va néixer a Sabadell, l'estiu de 1971. Llicenciat en Ciències de la Informació per la UAB, compagina la precarietat laboral amb la poesia, el periodisme, la traducció i el guió. Fill del seu temps, té una dilatada experiència com a 'col·laborador' i 'becari', no ha figurat mai a l'INEM i s'ha sentit maltractat per l'endogàmia dels guionistes nostrats. ¿Potser no va néixer en la família correcta en el barri adequat? ¿Què n'espera de la democràcia?

La seva estrena literària va ser un llibre col·lectiu, Insolacions, amb altres poetes joves de Sabadell. Quan li faltaven pocs dies per fer-ne trenta, va sortir al carrer la seva òpera prima en solitari, L'alè d'Ariadna , a Edicions 62 – Empúries. Acaba d'obtenir un ajut a la creació literària de la Institució de les Lletres Catalanes per poder enllestir el seu segon llibre de poemes, que suposa un agosarat canvi de poètica.

El seu enorme talent ha estat desaprofitat, incomprensiblement, per TV3, BTV i altres flors fines. Malgrat tot, escriu poemes com si fos la feina més ben pagada del món, a més de col·laborar en la secció de Cultura de La Vanguardia, en revistes literàries i, puntualment, dirigir el gabinet de premsa de la Fundació Mies van der Rohe.

Per a Empúries, ha traduït al català Jihad , del francès Gilles Keppel, i té en perspectiva la traducció d'un novel·lista nord-americà dels anys trenta. Conserva intacte, a més del bon humor, el seu amor per la llengua i la fe en la bellesa, la justícia i la igualtat d'oportunitats.

 
 POEMES    
 Teseu    


  TESEU
Jordi Joan

Au, passa-t'ho bé i vés

allà on el món no sigui

encara de rebaixes,

fes que la vida t'entri

dins dels porus, ...