NOTÍCIES

ÍNDEX DE NOTÍCIES
L'Ajuntament de Barcelona respon a la crida de Nacions Unides i col·labora amb la crisi alimentària a l'Est d'Àfrica

La capital catalana, a través de Farmamundi i de forma coordinada amb ACNUR, participarà en l'atenció integral en salut i nutrició de 1.600 persones

L’Ajuntament de Barcelona ha donat resposta a la petició realitzada per l’Oficina per a la Coordinació de l’Acció Humanitària de les Nacions Unides, que ha fet una crida a la col·laboració per pal·liar els efectes de la crisi alimentària que viu l’Est d’Àfrica. L’Ajuntament ha decidit fer una aportació de 30.000 euros per col·laborar amb el finançament de material mèdic i farmacèutic, una col·laboració que es farà a través de Farmamundi i de forma coordinada amb ACNUR, amb l’objectiu de participar en l’atenció integral en salut i nutrició de 1.600 persones. L’acció es durà a terme al camp de refugiats de Dadaab, epicentre de l’emergència humanitària.

El regidor de Presidència de l’Ajuntament de Barcelona, Jordi Martí, ha destacat la importància que Barcelona s’impliqui de forma activa i coordinada amb les entitats catalanes que estan col·laborant sobre el terreny. “Barcelona és sensible a la crida realitzada per Nacions Unides, i creiem que la col·laboració en la provisió de medicaments bàsics és una bona via per ajudar també a conscienciar el conjunt de la ciutadania”, ha manifestat. Martí, a més, ha fet una crida als barcelonins i barcelonines a col·laborar amb les entitats que participen en aquesta campanya.

Les Nacions Unides i les diferents ONG que treballen en el territori han alertat de les greus conseqüències de la manca i l’encariment d’aliments bàsics, fet que està incrementant les taxes de malnutrició. És per aquest motiu que s’ha demanat a les institucions l’aportació de recursos. Més de 10 milions de persones d’Etiòpia, Yibuti, Uganda, Kenia i Somàlia estant patint els efectes de la pitjor sequera registrada en els últims 60 anys.

Precisament, avui dimecres les Nacions Unides han declarat oficialment la situació de fam extrema en dues regions del sud de Somàlia, Bakool i Baix Shabele, una circumstància que no s’havia donat en aquest país en les últimes dues dècades.

L’Ajuntament de Barcelona participa en el Comitè Català d’Ajut Humanitari i Emergències que convoca la Generalitat.