NOTÍCIES

ÍNDEX DE NOTÍCIES
L'Ajuntament de Barcelona amb els Objectius del Mil·leni

L'Ajuntament de Barcelona, en col·laboració amb la Campanya del Mil·lenni de les Nacions Unides, ha dedicat aquest any la cursa Sagrada Família a difondre els Objectius de Desenvolupament del Mil·lenni (ODM). Junt amb aquesta cursa i la passada Marató de Barcelona, els ODM estaran presents en altres esdeveniments i cites clau del 2010. Barcelona, reconeguda com a Ciudad Compromesa amb els ODM per part de la Campanya del Mil·lenni el passat mes d'octubre, vol impulsar així la implicació ciutadana en la lluita contra la pobresa.

Barcelona.- A cinc anys de la data límit pel compliment dels ODM, el 2010 es un any clau en la lluita contra la pobresa extrema al món. Per aquesta raó, les Nacions Unides han convocat, en el marc de la pròxima Assemblea General el mes de setembre, una Cimera sobre els ODM que buscarà donar un nou impuls a aquest compromís.

L'Ajuntament de Barcelona, conscient de la transcendència d'aquest moment i com a una de les 4 ciutats reconegudes com Ciutat Compromesa amb els ODM per la Campanya del Mil·lenni, s'ha compromès a difondre i recolzar els Objectius de Desenvolupament del Mil·lenni en varis dels principals esdeveniments i cites clau que tindran lloc a la ciutat durant el 2010.

Amb aquest motiu, els 1.174 atletes que van participar en la Cursa Sagrada Família celebrada a la ciutat comtal el passat diumenge 25 d'abril van creuar un arc de meta dedicat als ODM. A més, tan els participants com el públic que va seguir l'esdeveniment van tenir l'oportunitat de conèixer els progressos i reptes pendents en la lluita contra la pobresa gràcies als fulletons repartits i a la megafonia durant la cursa.

La primera d'aquestes cites va ser la 32a edició de la Marató de Barcelona. Junt amb aquestes dues curses, els ODM estaran també presentes i actuaran com a fil conductor en 6 curses populars més que tindran lloc a Barcelona durant el 2010, així com durant les Festes de la Mercè el pròxim mes de setembre.

Amb aquesta iniciativa, l'Ajuntament de Barcelona i la Campanya del Mil·lenni de les Nacions Unides pretenen sensibilitzar la ciutadania sobre la importància dels Objectius de Desenvolupament del Mil·lenni i la necessitat de que aquest any, tan els països rics com els pobres, afrontin les seves responsabilitats en la lluita contra la pobresa.

La propera cita serà el proper dia 9 de maig amb la caminada popular per la Diagonal.