Inici > Governs en el camí a Copenhaguen > Governs locals > El full de ruta climàtica

Imprimeix la pàgina:

El full de ruta climàtica

En una mostra sense precedents d'unitat en el propòsit, les principals associacions de governs locals del món, en representació de comunitats de tot el planeta, han llançat una estratègia de dos anys (el Full de Ruta Climàtica dels Governs Locals) amb l'objectiu de treballar a favor d'un règim ferm i exhaustiu per lluitar contra el canvi climàtic en el període posterior a l'any 2012, i també per cridar l'atenció sobre el paper crucial i l'interès de les ciutats i els governs locals en la protecció del clima.

El Full de Ruta Climàtica dels Governs Locals va ser llançat a Bali (Indonèsia) el desembre de 2007 durant les sessions dels governs locals sobre el clima celebrades paral•lelament a la Conferència Anual sobre Canvi Climàtic de les Nacions Unides, la COP13.

El Full de Ruta està concebut com a procés d'acompanyament a les negociacions internacionals que conduiran a la COP15 a Copenhaguen (Dinamarca) el desembre de 2009, on es negociarà i s'espera adoptar el conveni sobre el clima post2012 (postKyoto).

Els socis internacionals del Full de Ruta Climàtica dels Governs Locals són: ICLEI-Governs Locals per la Sostenibilitat, Ciutats i Governs Locals Units (UCLG), Metropolis, el C40 (Grup de les Grans Ciutats pel Clima) i el Consell Mundial d'Alcaldes pel Canvi Climàtic (WMCCC).

Aquestes organitzacions col·laboren en el procés juntament amb les seves associacions, xarxes i socis a escala nacional i local. A Europa són Climate Alliance, Eurocities, Energie-Cités, CEMR, entre d'altres.

Documents relacionats

Enllaços externs relacionats