Inici > Sobre la Conferència de Canvi Climàtic Barcelona 2009 > Què s'està discutint?

Imprimeix la pàgina:

Què s'està discutint?

La Conferència sobre Canvi Climàtic que tindrà lloc a Barcelona del 2 al 6 de novembre de 2009 acollirà la negociació del text resum de la setena sessió del grup de treball AWG-LCA (Grup de treball especial sobre la cooperació a llarg termini en el marc de la Convenció) i la novena sessió del grup de treball AWG-KP (Grup de treball especial sobre els nous compromisos de les parts en el marc del Protocol de Kyoto).

El grup de treball AWG-LCA (Grup de treball especial sobre la cooperació a llarg termini en el marc de la Convenció) es va constituir després del Pla d’acció de Bali. En el seu marc de negociació s’ha avançat per arribar a un acord a la COP15 a Copenhaguen el desembre del 2009. En el text de la negociació es diferencien diversos blocs:

  • Visió compartida
  • Adaptació
  • Mitigació
  • Finançament
  • Transferència de tecnologia

El grup AWG-KP (Grup de treball especial sobre els nous compromisos de les parts en el marc del Protocol de Kyoto) es va constituir el desembre del 2005 a la Conferència de Montreal COP11.

El seu objectiu és negociar, dins el marc del Protocol de Kyoto, els compromisos de reducció de gasos amb efecte d’hivernacle dels països industrialitzats més enllà del 2012.

Enllaços externs relacionats