Inici > Governs en el camí a Copenhaguen > Polítiques espanyoles en la lluita contra el canvi climàtic

Imprimeix la pàgina:

Polítiques espanyoles en la lluita contra el canvi climàtic

La ratificació del Protocol de Kyoto per part d’Espanya l’any 2002 va significar assumir el compromís de limitar les emissions a un creixement del 15% respecte de l’any 1990 per al període 2008-2012.

En aquest sentit, l’Estat espanyol va crear el Consell Nacional del Clima, així com la Comissió de Coordinació de Polítiques de Canvi Climàtic, com a òrgan de coordinació i col•laboració entre l’Administració general de l’Estat i les comunitats autònomes. L’òrgan tècnic que els dóna suport és l’Oficina Espanyola del Canvi Climàtic. D’altra banda, l’Estat espanyol també estableix la necessitat de constituir les meses de diàleg social per garantir la participació de les organitzacions sindicals i empresarials, i les organitzacions interministerials, que actuen com a òrgan de coordinació de l’Administració central de l’Estat.

En l’actualitat, l’Estat espanyol segueix l’Estratègia espanyola de canvi climàtic i energia neta, horitzó 2007-2012-2020 (EECCEL), aprovada pel Consell Nacional del Clima de 25 d’octubre de 2007 i el Consell de Ministres de 2 de novembre de 2007, que aborda diferents mesures que contribueixen al desenvolupament sostenible en l’àmbit del canvi climàtic i l’energia neta.

Documents relacionats

Enllaços externs relacionats