Inici > Governs en el camí a Copenhaguen > Governs regionals > nrg4sd

Imprimeix la pàgina:

nrg4sd

La xarxa nrg4sd està constituïda per algun dels governs regionals que van acudir a la Cimera Mundial sobre Desenvolupament Sostenible de Johannesburg, per compartir experiències a escala regional. La xarxa es va crear el 2002 i es va registrar a Bèlgica legalment el 2004 com a “associació internacional sense ànim de lucre”.

La Generalitat de Catalunya participa en la xarxa nrg4sd des de l’any 2002 com a membre fundador.

La xarxa centra la seva activitat en l’àmbit del desenvolupament sostenible i concretament en tres eixos:

  1. Impulsar, difondre, intercanviar, capacitar les regions en aquest camp reconeixent el paper essencial que poden jugar-hi.
  2. Estimular la creació d’acords, programes i projectes de partenariat, especialment entre regions desenvolupades i regions de països en vies de desenvolupament, en col·laboració amb la resta d’agents públics i privats.
  3. Participar en les grans conferències i cimeres internacionals per tal d’articular progressivament el discurs i paper de les regions i influir com a xarxa en els processos de decisió.

En l’actualitat, la xarxa nrg4sd disposa d’un comitè executiu en el qual participa Catalunya com a membre actiu i que es reuneix periòdicament per decidir el programa de treball de la xarxa i les prioritats per consolidar-la a escala mundial.

La xarxa nrg4sd és membre observador del Conveni marc de les Nacions Unides sobre canvi climàtic i participa activament en les Conferències de les Parts (COP).

Enllaços externs relacionats