Inici > Notícies

Imprimeix la pàgina:

El Parlament de Catalunya dóna suport a la Conferència de Barcelona

La Cambra de Diputats ha manifestat en el Ple d’avui la importància de les negociacions prèvies als acords de Copenhaguen sobre el relleu del Protocol de Kyoto.

També ha animat la ciutadania a participar en els diferents actes que tindran lloc amb motiu d’aquest esdeveniment i ha reivindicat el reconeixement dels governs “subnacionals” en l’aplicació de les polítiques de mitigació i adaptació al canvi climàtic.

El Parlament de Catalunya ha expressat en el Ple d’avui el seu suport a la celebració a Barcelona, del 2 al 6 de novembre, de la reunió preparatòria de la Conferència de Copenhaguen, on s’ha d’assolir un acord internacional per continuar i intensificar els esforços per a la reducció d’emissions de gasos amb efecte d’hivernacle que produeixen el canvi climàtic. Ho ha fet mitjançant una declaració amb la qual ha volgut deixar constància de la importància de les converses que tindran lloc a Barcelona, de les quals s’espera que sorgeixi l’acord que ha de donar lloc al relleu del Protocol de Kyoto.

La Cambra de Diputats ha celebrat la quantitat d’actes organitzats amb motiu de la Conferència de Barcelona i ha animat el conjunt de la ciutadania catalana a participar-hi. En aquest sentit, la Cambra de Diputats ha recordat la implicació que la societat civil catalana ha mostrat vers el repte global del canvi climàtic tant per l’alta participació i el gran nombre de propostes en el marc de la Convenció Catalana del Canvi Climàtic, així com en múltiples iniciatives socials, empresarials i culturals.

El Parlament de Catalunya també ha volgut fer sentir la seva veu pel que fa a les negociacions que començaran el proper dilluns i ha recordat la necessitat que els negociadors reconeguin en l’acord final el paper dels governs anomenats “subnacionals” i dels governs locals per a l’aplicació pràctica i efectiva de les polítiques de mitigació i adaptació al canvi climàtic, reconeixement que cal que quedi palès en el document final de l’acord de Copenhaguen. Per part seva, el Parlament de Catalunya ha assumit el compromís de la Unió Europea de la reducció del 20% d’emissions de gasos amb efecte d’hivernacle de manera unilateral i del 30% si hi ha un acord internacional a Copenhaguen.

Dijous, 29 d’octubre 2009