Inici > Notícies

Imprimeix la pàgina:

Quatre col·legis viatjaran a Copenhaguen per lliurar les propostes d’escolars catalans en la lluita contra el canvi climàtic

Els centres que representaran les escoles catalanes són l’IES Baix Empordà de Palafrugell, l’IES Marianao de Sant Boi de Llobregat, el CEIP Montessori de Rubí i l’Escola Joan Pelegrí de Barcelona

Els instituts Baix Empordà de Palafrugell i Marianao de Sant Boi de Llobregat i les escoles Montessori de Rubí i Joan Pelegrí de Barcelona seran les que a finals de novembre o principis de desembre viatjaran a Copenhaguen per lliurar al Govern danès un recull de propostes i compromisos d’escolars catalans en la lluita contra el canvi climàtic. El viatge el realitzarà una representació (un professor i dos alumnes per centre) dels quatre centres que han sortit escollits d’entre els 25 que s’han presentat a aquesta activitat organitzada pel Departament de Medi Ambient i Habitatge, en col·laboració amb l’ambaixada de Dinamarca, en el marc de la reunió de líders mundials que s’està duent a terme aquesta setmana a Barcelona.

El Departament va convidar els centres que formen part de la Xarxa d’escoles per a la sostenibilitat de Catalunya (XESC) i que haguessin debatut sobre el canvi climàtic a fer arribar un conjunt de propostes per fer-hi front. Aquestes propostes havien d’incloure els compromisos que havia assumit el centre per a la mitigació del canvi climàtic i els plantejaments que volguessin fer arribar als governs que es reuniran a Copenhaguen del 8 al 17 de desembre durant la Cimera sobre el canvi climàtic (COP-15).

Fruit d’aquest treball s’han recollit els resultats de 25 escoles catalanes. Amb totes les aportacions, s’elaborarà ara un document únic que reculli totes les propostes i compromisos de les escoles de la XESC. Així, la representació dels quatre centres escollits podrà lliurar-lo al Govern de Dinamarca, amfitrió de la Cimera. A més, s’aprofitarà aquest viatge per organitzar un intercanvi d’experiències amb escoles daneses.

Les 25 escoles que van presentar les seves propostes de lluita contra el canvi climàtic són:

Centre Municipi
CEIP Lluçanès Prats de Lluçanès
CEIP Montessori Rubí
CEIP Montserrat Sarrià de Ter
CEIP Sant Felip Neri Barcelona
Escola MD del Carme El Prat de Llobregat
Escola Pia Igualada Igualada
Escola Joan Pelegrí Barcelona
Escola La Merced Barcelona
Escola Pia Sant Antoni Barcelona
Escola Virolai Barcelona
IES Baix Empordà Palafrugell
IES Intermunicipal del Penedès Sant Sadurní d'Anoia
IES Marianao Sant Boi de Llobregat
IES Miquel Crusafont Sabadell
IES FX Lluch i Rafecas Vilanova i la Geltrú
CEIP La Nostra Llar Sabadell
ZER Riu Ondara Tornabous i Barbens
CEIP Emili Carles Tolrà Castellar del Vallès
CEIP Guilleries Sant Hilari Sacalm
CEIP Joanot Alisanda Sabadell
Escola d’EE Sta. Maria de l’Alba Tàrrega
Escola Volerany Vilanova i la Geltrú
IES Llança Llançà
IES Santa Eugènia Girona
CEIP Sant Jordi Vilanova i la Geltrú

Escoles sostenibles

La XESC agrupa algunes de les xarxes locals que treballen en l’educació per a la sostenibilitat i el Programa d’Escoles Verdes. Actualment, en formen part uns 800 centres educatius catalans. L’objectiu de la XESC és el de ser un instrument per avançar i innovar en educació per a la sostenibilitat, tot reforçant el seguiment i l’assessorament als centres des del seu territori i ampliant el marc de relació i intercanvi entre xarxes.

5 de novembre de 2009