Inici > Notícies

Imprimeix la pàgina:

Finalitza la conferència del Canvi Climàtic BCN Climate Change Talks 2009

El divendres passat, 6 de novembre, es va posar punt i final a cinc dies d’intenses negociacions dels delegats a la Conferència de Barcelona sobre Canvi Climàtic Bcn Climate Change Talks 2009.

La negociació de Barcelona ha estat l’última de les reunions preparatòries establertes d’aquest 2009 per arribar a un acord internacional en matèria de canvi climàtic més enllà del 2012 a la Conferència de les Parts COP15 a Copenhaguen.

De la Conferència se’n destaca l’organització i la participació en les negociacions de més de 4.500 persones, incloent-hi delegacions de 181 estats. Acollir una trobada de Nacions Unides sempre és un repte, i fer-ne un esdeveniment de relleu a Barcelona també. Aquest repte s’ha resolt positivament fruit de la coordinació entre totes les administracions implicades:

La Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament de Barcelona, el Ministeri de Medi Ambient, Rural i Marí i la Secretaria de Nacions Unides pel Canvi Climàtic, així com la implicació de la societat civil catalana i els mitjans de comunicació.

Aquest espai web ha esdevingut una eina de divulgació de la informació sobre els esdeveniments i actes paral•lels organitzats per diverses entitats i associacions empresarials.

Paral•lelament, s’ha participat en més de 25 actes desenvolupats per diferents organitzacions: empresarials, sindicals i ONG.

És per això que volem manifestar el nostre agraïment a tots els actors implicats i a l’esforç conjunt de la societat catalana en aquest esdeveniment que ha fet que Barcelona sigui durant uns dies el centre estratègic mundial de les negociacions en matèria de lluita contra el canvi climàtic.

La propera cita, Copenhaguen. Us hi esperem.