Barcelona, ciutat de ciència
Destaquem

Barcelona Ciència 2007: exposicions que es poden visitar aquest 2008

Barcelona Ciència 2007

En el marc del programa Barcelona Ciència 2007 encara es poden veure diferents exposicions, com Orígens. UniversTerraVidaHumanitat, una reflexió de la descoberta dels nostres orígens cosmològics, biològics i culturals a partir de les aportacions de la ciència. L’objectiu d’aquesta exposició és parlar dels Orígens des del present i des de diferents disciplines com ara la cosmologia, l’astronomia, la geologia, la paleontologia, la química i la biologia, fins arribar a l’antropologia i l’arqueologia. Orígens. UniversTerraVidaHumanitat es pot visitar fins al 3 de febrer del 2008 al Museu de Ciències Naturals (Pg. Picasso, s/n),
Una altra proposta és Atrapats al gel. La llegendària expedició a l’Antàrtida de Shakleton, una mostra que documenta, a través del material fotogràfic i de cinema del fotògraf australià Frank Hurley, el viatge a l'Antàrtida que Sir Ernest Shackleton va fer a l'agost del 1914, pocs dies abans d'esclatar la Primera Guerra Mundial. Atrapats al gel es pot veure al Museu Marítim de Barcelona (Av. de les Drassanes, s/n) fins al 24 de febrer.
També en el marc del programa Barcelona Ciència 2007, encara es pot visitar Navegant per la Ciència, una mostra que fa un recorregut per la navegació oceànica des d’un punt de vista científic. Fins al 29 de febrer, Navegant per la Ciència explicarà quines són les condicions amb les quals un navegant oceànic ha de conviure durant una travessa: la meteorologia, l’entorn natural, la necessitat de dominar les noves tecnologies i el coneixement de l’ésser humà. Aquesta exposició s’emmarca en les activitats relacionades amb la regata Barcelona World Race, que va sortir l’11 de novembre del port de Barcelona.
Càmeres fotogràfiques en el temps. El color dels records presenta una mostra de l’àmplia col·lecció d’aparells i càmeres fotogràfiques del Museu, i que presenta l’evolució i la importància que la càmera fotogràfica ha tingut des que es va inventar fins a l’actualitat, quan la digitalització està deixant de banda el sistema tradicional del rodet. Es pot visitar fins al 30 de març d’aquest 2008, al Museu de la Ciència i la Tècnica de Catalunya (Rbla. Ègara, 270. Terrassa)
Fins a finals de juny, el Museu-Monestir de Pedralbes (Baixada del Monestir, 9) acull Plantes, remeis i apotecaris. El jardí medieval del Monestir de Pedralbes, una mostra sobre els principis bàsics de la medicina medieval, les diferències amb la medicina moderna i el coneixement sobre cures que atresorava el propi monestir.
I finalment, L'arqueologia a Barcelona. Un passat amb futur és la proposta que el Museu d’Història de Barcelona (Pl. del Rei, s/n) fa fins al mes de setembre. La mostra presenta la metodologia de l’arqueologia com a disciplina científica. L’exposició posa en relleu que Barcelona és un jaciment únic, amb una activitat arqueològica creixent, que ajuda a reconstruir els escenaris de vida de la ciutat: remodelació del Barri Gòtic, obertura de la Via Laietana... i com en els últims vint-i-cinc anys, ha viscut una transformació urbanística, arran de les Olimpíades 1992 i el Fòrum 2004.


Més destacats

Ministerio
Documento sin título