Barcelona, ciutat de ciència
Destaquem

Reflexions al voltant de la ciència

Converses a Barcelona: El(s) futur(s) de la Ciència

Aquesta setmana se celebren a Barcelona diferents trobades que reflexionen sobre la transversalitat de la ciència. Una d’elles, és la Conferència anual MedAsia: La Transmissió del Coneixement científic entre l’Àsia i la Mediterrània, que té com a objectiu promocionar els intercanvis culturals i acadèmics entre les institucions públiques i privades dedicades a estudis asiàtics dels països de l’Europa mediterrània (França, Itàlia, Portugal, Grècia i Espanya). La seva finalitat és facilitar informació sobre els recursos humans i materials de cada institució, possibilitar la disseminació d’àrees de coneixement específiques i fomentar la cooperació i investigació científica. Se celebrarà els dies 27 i 28, a Casa Àsia (Diagonal, 373). Més informació a www.casaasia.es.
El Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (Montalegre, 5) acull, del 29 de novembre a l’1 de desembre, NOW. Trobades en el present continu. NOW és un procés d’investigació, creació i difusió de les transformacions científiques, tecnològiques, artístiques, socials i espirituals que tenen lloc al principi del segle XXI. Trobareu més informació al web www.cccb.org.
I Barcelona és la seu, per iniciativa de la Comissió Europea, a través de la Unitat de Ciència i Societat de la Direcció General de Recerca la Conferència Europea de Periodisme Científic, del Fòrum Europeu de Periodisme Científic. La conferència té per objectiu revisar el paper del periodisme en la transmissió de la informació sobre ciència i tecnologia als ciutadans. La conferència vol significar un punt de partida d’un debat sobre l’estat de la informació de ciència, en una trobada específica entre professionals. La jornada inaugural es farà diumenge, 2 de desembre a les set de la tarda a CosmoCaixa. Els debats i trobades se celebraran a la Universitat Pompeu Fabra, els dies 3 i 4 de desembre.
L’Astrofísic Roger Malina és l’últim conferenciant del cicle Converses a Barcelona: El(s) Futur(s) de la ciència, que se celebra al Palau de la Virreina, a la Rambla, 99. La seva intervenció sobre l’impacte social i cultural de la recerca espacial serà dijous, 29 de novembre, a les set de la tarda.

Més destacats

Ministerio
Documento sin título