Barcelona, ciutat de ciència
Destaquem

Novembre científic: dinosaures, esquelets i medicina

Institut Paleontologia Miquel Crusafont

En el marc del programa Barcelona Ciència 2007, coincideixen en el temps tres propostes expositives que se centren en diferents vessants de la ciència.
Una de les propostes és Dinosaures d’ANA, que es ja es pot veure a l’Institut de Paleontologia Miquel Crusafont (Escola Industrial, 23. Sabadell). ANA és un jaciment de dinosaures situat a la província de Castelló que els paleontòlegs del Grup Guix i de l’Institut de Paleontologia Miquel Crusafont de Sabadell excaven des de l’any 2002, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Cinctorres. L’exposició mostra amb textos, fotografies i dibuixos el món dels dinosaures, quines eren les seves característiques i com treballen els paleontòlegs al camp i al laboratori. La mostra se centra en la història del jaciment i explica, a partir d’una reconstrucció a escala, com era la comarca d’Els Ports fa 115 milions d’anys i dóna a conèixer les restes dels Iguanodonts i altres dinosaures carnívors a partir de fòssils originals i rèpliques. Dinosaures d’Ana es pot visitar fins el juny del 2008.
El Col·legi d’Arquitectes de Barcelona (plaça Nova, 5) presenta Esquelets, una mostra, en col·laboració amb el Museu de Ciències Naturals, que estableix la relació existent entre l’estructura del món animal i la del món arquitectònic, utilitzant com a argument l’estudi de les diverses tipologies estructurals, en les quals no són alienes les discussions eternes entre funció i forma. A més de l’exposició, el Col·legi d’Arquitectes ha programat un cicle de conferències, Estàtica i Arquitectura, que pronunciaran arquitectes i enginyers especialistes en estructures constructives. Esquelets s’inaugura el 22 de novembre i es podrà visitar fins al 5 de gener del 2008.
L’Hospital de la Santa Creu i Sant Pau (Sant Antoni Maria Claret, 167) recorda, a través d’una exposició, el 125 aniversari de la fundació del Servei de Neurologia d’aquest centre hospitalari, el primer que va existir a Espanya. Es tracta d’una exposició fotogràfica, 125 anys de Neurologia, que es podrà visitar del 20 de novembre fins al 15 de desembre, a la qual acompanyen unes jornades commemoratives acadèmiques, organitzades conjuntament amb la UAB, i unes conferències divulgatives pensades per al públic en general sobre malalties com l’Alzheimer, demències, Parkinson, etc. Més informació a www.santpau.es

Més destacats

Ministerio
Documento sin título