Barcelona, ciutat de ciència
Destaquem

L’Institut Botànic homenatja Pius Font i Quer, el seu fundador

Pius Font i Quer. IBB

L’institut Botànic de Barcelona recorda la figura del doctor Pius Font i Quer, amb la descoberta d’una placa a la façana de l’edifici d’aquesta institució al passeig del Migdia de Barcelona. Serà dissabte, 20 d’octubre a les 12:00 hores. D’aquesta manera, l’Institut Botànic homenatja, en el marc del programa Barcelona Ciència 2007, una de les figures cabdals de la botànica catalana, reconeguda a nivell internacional.
Pius Font i Quer (Lleida 1888-Barcelona 1964) va formar, entre 1917 i 1934, un institut d’investigació en botànica considerat en la seva època el millor d’Espanya i un dels més importants d’Europa, que culminaria amb la creació de l’Institut Botànic el mateix 1934. La guerra civil va tallar en sec la investigació i la trajectòria professional de Pius Font i Quer, i tot i que mai va ser rehabilitat en el seu càrrec, la seva fidelitat amb l’Institut Botànic es demostra quan el 1946 és responsable directe del primer conveni entre l’Ajuntament de Barcelona i el Consell Superior d’Investigacions Científiques (CSIC). El Dr. Font i Quer hi va seguir vinculat fins a la seva mort.
Pius Font i Quer és autor de 270 treballs de botànica que es poden agrupar en diferents temes: flors, fitogeografia, micologia, lingüística, cròniques de les seves exploracions, escrits relacionats amb institucions en què treballava, obres extenses de botànica general i traduccions, a part de descobrir 200 noves plantes per a la ciència.
La ciència és protagonista d’una part del Festival de Tardor Ribermúsica 2007, amb l’actuació de Maria Barahona & Groovaloo, en un concert que ofereix una particular fusió de noves músiques, filosofia, literatura i ciència, dimecres, 17, a partir de les 8 del vespre, a la plaça Comercial. I dijous 18, també a partir de les 8, Les muses de la Ciència i La Ciència de la Fuga, l’acte central del Festival integrat per dues actuacions: la primera, un itinerari pels voltants de la Basílica de Santa Maria del Mar, amb la cantant i actriu Nina, l’ensemble Mnemosyne i les nou ‘muses’; i la segona, un poema escènic a l’interior de la basílica que és una relectura en clau descriptiva de l’Art de la Fuga de J. S. Bach. Hi participen, entre d’altres, Llibert Fortuny i l’actor Lluís Soler, en una posada en escena que signen Oriol Broggi i Pau Carrió. Tota la programació d’aquest Festival la trobareu al web www.ribermusica.org


Més destacats

Ministerio
Documento sin título