Barcelona, ciutat de ciència
Destaquem

‘El mite dels Orígens’, al Museu de Ciències Naturals

Orígens. Foto: Jordi Serrallonga

El Museu de Ciències Naturals de Barcelona (Pg. Picasso, s/n) organitza una sèrie de diàlegs sota el títol d’El mite dels Orígens. Creença i Ciència. Es tracta de 8 jornades en les quals hi participaran 8 parelles de ponents, amb 8 moderadors i amb una projecció en cada sessió per completar el debat i obrir la reflexió, en un cicle que s’estructura sobre els quatre punts clau de l’exposició Orígens. UniversTerraVidaHumanitat, que es pot visitar al mateix museu fins al 6 de gener.
El mite dels orígens. Creença i Ciència vol donar resposta a la pregunta d’on venim?, uns arguments que inicialment es van buscar en el discurs mític i que després van trobar resposta gràcies a l’observació i l’experimentació. El cicle confronta les opinions de científics investigadors i pensadors, al llarg de vuit debats on es tractaran temes com el Big Bang, el geocentrisme, l’energia fosca, l’inici de la vida, els orígens explicats des de la religió i l’etnocentrisme. Entre d’altres, s’han format parelles de diàlegs com Juan Garcia Bellido, investigador del CSIC i Jordi Nadal, prehistoriador de la UB; Raimon Reginaldo, astrònom de l'Agrupació Astronòmica de Sabadell i Santiago Riera, historiador de la ciència de la UB; Mercè Piqueras, biòloga, i Francesc Torralba, teòleg, o Daniel Turbón, paleoantropòleg i Sebastià Serrano, lingüista. Els diàlegs es faran els dies 9, 16, 18, 23, 25 i 30 d’octubre i 6 i 8 de novembre, al Museu de Ciències Naturals, a partir de les 18:30h. L’entrada és lliure i les places limitades. Inscripcions al 93 319 69 50 o al web activmuseuciencies@bcn.cat. Les persones que participin en aquestes sessions podran visitar gratuïtament l’exposició Orígens. UniversTerraVidaHumanitat, el mateix dia del diàleg, a partir de les 17:30h.
Dimarts 9 d’octubre, a les 18:00h, es presenta al Parc Científic de Barcelona (Baldiri Reixac, 4 Torre D) el nou curs d’Escolab: l’escola al laboratori. Aquest programa, organitzat pel Comissionat de Cultura Científica de l’Institut de Cultura i la Direcció de Serveis Educatius de l’Institut d’Educació de Barcelona, vol acostar la ciència als alumnes d’ESO, Batxillerat i Cicles formatius de Barcelona. Reuneix més de 50 activitats pedagògiques que es duran a terme al llarg d’aquest curs escolar, concentrades entre els mesos de gener i abril de 2008. Informació al web www.escolab.cat


Més destacats

Ministerio
Documento sin título