Barcelona, ciutat de ciència
Destaquem

La Setmana Aeronàutica i de l’Espai i el mNACTEC, destacats d’aquesta setmana

mNACTEC

Barcelona i Sabadell són els escenaris de les activitats de la Setmana Aeronàutica i de l’Espai 2007, que se celebra fins al 7 d’octubre. Es tracta d’un conjunt d’activitats professionals, educatives, culturals i lúdiques que tenen com a objectiu impulsar el sector aeroespacial. La Setmana Aeronàutica i de l’Espai inclou La nit de poesia i ciència, a l’Observatori Fabra, (Ctra. de l’Observatori Fabra, 27) dimarts dia 2 d’octubre, amb la participació de Ramon Carreras, professor de la Universitat Politècnica de Catalunya i Raquel Maspoch, membre de l’Associació per a la Difusió de les Humanitats; Les odissees de l’Espai, I Mostra de Cinema i Espai de la Ciutat de Barcelona, que se celebrarà al Museu Marítim (Avgda. de les Drassanes, s/n) entre el 3 i el 6 d’octubre, un certamen que vol ser un punt de trobada de les aproximacions cinematogràfiques a l’univers espacial i les seves incògnites; i l’exposició Navegants del segle XXI, també al Museu Marítim, una mostra que ha treballat els paral·lelismes que hi ha entre la navegació marítima i les naus espacials i que es pot visitar fins diumenge 7 d’octubre. Més informació a www.barcelonactiva.cat/saebs.
Aquest mes el Museu Nacional de la Ciència i la Tècnica de Catalunya (Rbla. Ègara, 270, Terrassa) és el protagonista del Tiquet Ciència, i proposa activitats que relacionen ciència i color. A partir d’aquest cap de setmana, i durant tots els diumenges del mes d’octubre s’ha programat aquest taller relacionat directament amb l’espai permanent “La Terrassa del Sol”, destinat a conèixer què és el Sol i les múltiples maneres que tenim d’aprofitar la gran quantitat d’energia que ens arriba cada dia.
Diumenge 8 d’octubre se celebra el Dia Mundial dels Ocells. Per a aquesta jornada, el centre Can Coll d'Educació Ambiental (Carretera de Cerdanyola a Horta, km. 2) proposa un matí per aprendre sobre el món de les aus i gaudir-ne, amb observacions guiades, vídeos ornitològics, punts de lectura i de jocs, i l’alliberament d’ocells procedents del mòdul de recuperació de fauna salvatge de Can Balasc, una acció que es farà a les 13:00 hores.

Més destacats

Ministerio
Documento sin título