Barcelona, ciutat de ciència
Destaquem

La Setmana Aeronàutica i les II Jornades de Robòtica, destacats d’aquesta setmana

Festa al Cel

Barcelona i Sabadell són els escenaris de les activitats de la Setmana Aeronàutica i de l’Espai 2007, que se celebra entre el 29 de setembre i el 7 d’octubre. Es tracta d’un conjunt d’activitats professionals, educatives i culturals i lúdiques que tenen com a objectiu impulsar el sector aeroespacial. Entre les primeres, hi ha trobades, una exposició sobre l’activitat
industrial del sector, xerrades i l’assemblea de BaiE. També hi ha activitats adreçades al públic en general, com el Festival Aeri, activitats lúdiques per a famílies, xerrades divulgatives, observacions astronòmiques, exposicions, cinema, art i literatura. Finalment, els més joves poden gaudir d’activitats organitzades pels col·lectius d’ensenyament de secundària i les universitats, que consisteixen en exposicions de treballs sobre temes de l’espai, lliurament de premis, xerrades, col·loquis sobre noves professions, etc. En el marc de la Setmana Aeronàutica i de l’Espai 2007, el Museu Marítim de Barcelona (av. de les Drassanes, s/n) acull Navegants del segle XXI, una mostra que ha treballat els paral·lelismes que hi ha entre la navegació marítima i les naus espacials. Es pot visitar fins al 7 d’octubre.
Barcelona atraurà l’atenció europea del món de la robòtica amb la presentació continental d’Asimo, el robot humanoide més avançat del món. Serà en el marc de les II Jornades de Robòtica que se celebraran al Parc de Recerca Biomèdica del 27 al 29 de setembre. L’objectiu de les jornades és impulsar la robòtica com a sector estratègic a Barcelona, fent
un treball de divulgació en l’àmbit científic, comercial i educatiu. El programa d’aquestes jornades inclou conferències, que van adreçades tant a un públic professional com a estudiants, en paral·lel s’ha organitzat un espai interactiu amb Lego Mindstorms, al qual hi participaran, principalment, grups d’escolars. Asimo és, però, l’estrella de les jornades. Es faran diferents sessions de demostració del robot, fabricat per Honda, i hi haurà explicacions tècniques per a un públic expert. La inscripció a aquestes jornades és gratuïta i s’ha de confirmar assistència a través del web www.suportserveis.com. Trobareu més informació al web de Barcelona Ciència 2007, www.bcn.cat/ciencia2007.
La Biblioteca de Catalunya (Hospital, 56) celebra el seu centenari amb una exposició, Biblioteca de Catalunya, 100 anys. 1907-2007, que inclou diversos documents científics relatius a disciplines com la llengua, l’art o la literatura científica, amb l’objectiu de mostrar l’evolució del saber durant aquests cent anys. Està prevista la publicació d’un llibre amb motiu del centenari. Es pot visitar des del 28 de setembre fins al 27 de novembre.

Més destacats

Ministerio
Documento sin título