Barcelona, ciutat de ciència
Destaquem

La ciència a l’estiu
Barcelona Ciència

Les activitats del programa Barcelona Ciència 2007 no s’aturen malgrat l’arribada de l’estiu. Si al llarg del mes de juliol CosmoCaixa (Teodor Roviralta, 47) ha estat protagonista de les activitats dels Colors que s’organitzen a propòsit del Tiquet Ciència, el Museu Agbar de les Aigües (Ctra. de Sant Boi, 4-6) pren el relleu de cara al mes d’agost, amb dos tallers per tots els públics que se celebren els caps de setmana: ‘Hacdosoh!’ i ‘Arc de Sant Martí’. I serà al setembre, quan el Parc Zoològic (Parc de la Ciutadella) organitzi la seva proposta ‘Parlem dels animals, parlem dels colors’. El Tiquet Ciència és una iniciativa de set centres de ciència per apropar al públic els seus continguts a un preu global de 18’5€.
Continuen tot l’estiu els Sopars amb Estrelles a l’Observatori Fabra (Ctra. De l'Observatori Fabra, 27) i diferents activitats vinculades a l’exposició Juan Negrín (1892 –1956). Barcelona, capital de la República, que es pot visitar fins al 4 de novembre al Museu d’Història de la Ciutat (plaça del Rei, s/n). En l’àmbit de les exposicions, s’ha prorrogat Apropa’t a la ciència, al Palau Robert (Passeig de Gràcia, 107) que es podrà visitar fins el 26 d’agost. I fins el 13 de setembre, el Col·legi d’Arquitectes de Catalunya (Plaça Nova, 5) acull Constel·lació Cumella, les mans industrials, mostra sobre l’obra de l’artista Antoni Cumella, des dels inicis al taller familiar de terrissa fins a la seva trajectòria internacional com a ceramista.
El mes de setembre i sota el segell de Barcelona Ciència 2007 se celebrarà la trobada Fora de l’equilibri/Out of equilibrium. Noves fronteres de la ciència, l’art i el pensament, una trobada internacional amb la vocació de donar a conèixer les investigacions que es fan sobre les relacions entre art i ciència. Les organitza el KRTU, Departament de Cultura de la Generalitat, i Fundació Caixa de Catalunya , en unes jornades que es faran a la Sala Petita del Palau de la Música del 5 al 7 de setembre. També aquest mes es farà l’International Symposium on musical acoustics, que se centrarà en el disseny científic dels instruments musicals. Se celebrarà del 9 al 12 de setembre a l’Institut d’Estudis Catalans.
El 13è Congrés Europeu en Biotecnologia. Simbiosi: ciència, indústria i socetat i el Congrés internacional 300 aniversari Leonhard Euler, un dels matemàtics més importants de la història, completen l’agenda de Barcelona Ciència 2007 per al mes de setembre, com a activitats més destacades.


Més destacats

Ministerio
Documento sin título