Barcelona, ciutat de ciència
Destaquem

Barcelona acull la XXIV Conferència Internacional de la IASP, l’Associació Internacional de Parcs Científics i Tecnològics i Barcelona Ciència 2007 entra en la programació del Grec
Orlando Furioso. Albert Claret

Del 2 al 4 de juliol de 2007, 800 experts, procedents de 60 països d’arreu del món participaran en la XXVI Conferència Internacional de Parcs Científics i Tecnològics. El tema escollit per la Conferència Internacional IASP és Feines creatives i empreses creatives: factors clau per al desenvolupament i la competitivitat, un debat on prendran la paraula institucions com parcs científics, universitats, centres de recerca, inversors, autoritats i empreses. La Conferència centra la seva tesi sobre la idea que prèvia a la innovació, hi ha la creativitat. Entendre com funciona el procés creatiu ha de servir per fomentar la innovació que permeti sobreviure en el model econòmic basat en el coneixement i la informació. La conferència aposta pel model de la Triple Hèlix, Universitat-Empresa-Govern, com a generador de coneixement i innovació. El Parc Tecnològic del Vallès organitza la Conferència, en associació amb la Xarxa de Parcs Científics i Tecnològics de Catalunya i la Asociación de Parques Científicos y Tecnológicos de España, i el patrocini del Centre d’Innovació i Desenvolupament Empresarial, i el Consorci Barcelona–Zona Franca. La XXIV Conferència Internacional de la IASP se celebrarà al Centre de Convencions Internacional de Barcelona, CCIB (Fòrum de Barcelona).
Els dies 4 i 5 de juliol, la ciència entra en la programació amb Orlando Furioso!. Es tracta d’un espectacle en el qual 5 màquines sonores acompanyen l’actuació d’una cantant lírica. L’Auditori de Barcelona (Lepant, 150) acollirà aquest particular concert sense músics, un singular projecte que posa de manifest els lligams entre art i tecnologia, combina la música del compositor contemporani Michael Gross amb un llibret basat en el conte fantàstic de Ludovico Ariosto. Al capdavant del projecte hi ha Roland Obeter, escenògraf que ha treballat, entre d’altres , amb La Fura dels Baus, amb el dissenyador Xavier Mariscal i amb el cineasta Bigas Luna.
Sota el títol Constel·lació Cumella, les mans industrials, el Col·legi d'Arquitectes de Catalunya-Demarcació de Barcelona (Plaça Nova, 5) acull una exposició que mostra l’obra de l’artista Antoni Cumella, des dels inicis al taller familiar de terrissa fins a la seva trajectòria internacional com a ceramista. Antoni Cumella va treballar la ceràmica amb una especial atenció al discurs arquitectònic, com a producció d’espai i redefinició del factor tridimensional, però també com a zona d’investigació per a posicions modernes. En són mostra no només la seva obra d’artista —peces de torn, murals arquitectònics, ceràmica monumental— o la producció seriada d’elements industrials, sinó també les relacions i col·laboracions continuades amb figures cabdals de l’arquitectura de la segona meitat del segle XX.

Més destacats

Ministerio
Documento sin título