Barcelona, ciutat de ciència
Destaquem

Música i història salpebren la programació de ciència d’aquesta setmana
Golden Cage. Yaiza Nicolás

Un cop més, la transversalitat de la ciència és la tònica en les activitats programades per la setmana del 18 al 24 de juny, entre les quals destaca la Festa de la Música, que se celebra el 21 de juny. L’Auditori de Barcelona (Lepant, 150) acull tres propostes singulars que vinculen música i ciència. A la sala Tete Montoliu de l’Auditori, Sergi Jordà i el Grup de
Tecnologia Musical de l’Institut Audiovisual de la Universitat Pompeu Fabra mostren el ReacTable, una taula electroacústica que interactua amb objectes de formes diferents, i que Björk ha contractat per a la seva pròxima gira. El ReacTable evidencia la flexibilitat, la riquesa i la potència dels algoritmes digitals de disseny de so, d’una manera accessible i immersiva. Se’n faran demostracions a les 17:30, 18:30, 19:30, 20:30 i 21:30 hores.
I a partir de les 12,:00 hores, al Hall de l’Auditori, es podran veure i escoltar les propostes de Yaiza Nicolás, Golden Cage, i Carmen Platero, Deriva del Cristral Sonoro. Golden Cage és una instal·lació interactiva on un grup d’ocells desenvolupa una composició sonora en temps real. Planteja, a més, una reflexió sobre l’entorn natural, el consum i la creació. L’altra instal·lació, Deriva del Cristal Sonoro, està formada per objectes de cristall a la deriva sobre l’aigua, que produeixen llum i so, construïda amb circuits i amb aparells electrònics de fabricació casolana. Mitjançant una sèrie de mecanismes l’aigua es mou, s’encenen i s’apaguen els llums dins d’unes piscines transparents, mentre que es creen sons nous.
L‘altra proposta destacada d’aquesta setmana ens porta fins el Museu d’Història de la Ciutat de Barcelona (Pl. del Rei, s/n) on es pot veure l’exposició Juan Negrín. 1892-1956. Barcelona, capital de la República. Es tracta d’una mostra que recupera la figura de qui va ser cap del govern de la II República, entre 1937 i 1945. I a més, va ser un destacat metge
fisiòleg. Coincidint amb el 50 aniversari de la seva mort, la Sociedad Estatal de Conmemoraciones Culturales ha volgut recuperar l’oblit històric al voltant de la figura d’aquest home de ciència. La mostra es podrà visitar fins el 4 de novembre, en horaris de 10 del matí a 8 del vespre, i diumenges i festius, de 10 del matí a 3 de la tarda.

Més destacats

Ministerio
Documento sin título