Barcelona, ciutat de ciència
Destaquem

Conferències i sopars amb estrelles, destacats per la setmana de l’11 al 17 de juny
Observatori Fabra

Josep Enric Llebot, Catedràtic de la Matèria Condensada de la Universitat Autònoma de Barcelona, tanca aquest dimarts el cicle de conferències Les cares de la nostra Ciència: Els nous reptes, programat des del mes de gener en el marc de l’exposició Apropa’t a la ciència. De la recerca a la innovació, que es pot visitar al palau Robert fins a finals de juliol. Josep Enric Llebot parlarà de Les diferents cares del canvi climàtic, dimarts 12, a les 19:00h a la sala Cotxeres del Palau Robert (Passeig de Gràcia, 107).
A mida que avança la investigació científica se sap cada vegada més sobre els efectes del vi en la salut. A vegades sembla que els resultats d´aquests estudis són contradictoris o poden ser malinterpretats. Està clar que el vi és part de la nostra cultura, però si parlem dels seus efectes en la salut, pesen més els efectes beneficiosos o els nocius? Aquest serà el punt de partida del Cafè Científic Ciència i cultura del vi que dimarts es farà a la Biblioteca Vil·la de Gràcia (Torrent de l’Olla, 104), i que comptarà amb la participació de Pedro Muñoz, enòleg; Marta Torrens, de la Unitat de psiquiatria de l´Hospital del Mar i Gemma Vilahur, de l’Institut de Ciències Cardiovasculars de Catalunya. Les places són limitades, l’entrada és gratuïta prèvia inscripció al telèfon 93 268 92 62 o al correu culturacientifica@bcn.cat
I de continguts ben diferents serà la xerrada que el doctor Juan José Vilata farà dimecres, 13 sobre càncer de pell i esport, una conferència que es fa en motiu del torneig de tennis femení Barcelona Kia del Sony Ericsson WTA Tour. Es parlarà dels diferents tipus de càncer de pell, els principals factors de risc, de la prevenció... Serà a la sala de premsa de la Taixonera (Pg. Vall d’Hebron, 178), dimecres a les 16:00 hores.
I a partir de divendres 15, i fins l’11 de setembre, l’Observatori Fabra acull, cada dia, de dilluns a diumenge, els Sopars amb Estrelles, una iniciativa que combina gastronomia i ciència. La proposta gastronòmica que es presenta en aquests sopars, pretén ser un homenatge a la recerca astronòmica de l’Observatori Fabra. Per aquest motiu la creació del menús s’inspiren i juguen amb les propietats dels cossos celestes com el nom, les textures, els colors, i fins i tot, la temperatura. I permet, a més, la visita a un dels centres de ciència de Barcelona.
Informació als webs www.observatorifabra.com; www.soparsambestrelles.net/pinmail

More [+]

Ministerio
Documento sin título