Barcelona, ciutat de ciència
Destaquem

‘La ciència aplicada a l’art’ i els Bonsais, principals protagonistes
d’una nova setmana científica

Foto: Destacat
El Museu Frederic Marès acull la jornada La ciència aplicada a l’art, que compta amb la col·laboració de la UPC, i que es farà dimecres 23, de 18:00 a 21:00 hores, al Museu Frederic Marès (plaça Sant Iu, 5). La trobada permetrà conèixer com és el procés d’examen, anàlisi i datació de les obres d’art i mostrar quines són les noves tecnologies làser aplicades a la identificació de materials artístics i a la neteja d’obres d’art. El Museu Marès explica tots aquests processos en una jornada que inclou tres conferències/col·loqui: La ciència aplicada a l’art: conèixer, datar i autentificar, a càrrec de la doctora Carme Sandalinas, cap del departament de Conservació-Restauració del Museu Frederic Marès; Tecnologies
fotòniques aplicades a la investigació del patrimoni artístic, conferència que farà el doctor Sergio Ruiz-Moreno, professor titular de la UPC i Le tournant du XIXème siècle pour les materiaux du patrimoine (Els nous materials introduïts al patrimoni al s. XIX), a càrrec de la doctora Claude Coupry, enginyera honorària del Centre Nacional de la Recherche Scientifique (CNRS), de la Sorbonne de París.
CosmoCaixa (Teodor Roviralta, 47) acull del 24 al 27 de maig el II Mercat d’experiències de tecnologia a Secundària del Barcelonès 2007, organitzat conjuntament per la Fundació Epson, l’Institut de Tecnoètica i el Departament d’Ensenyament de la Generalitat. El MERCATEC és una mostra de projectes de tecnologia realitzats per alumnes de secundària (ESO, Batxillerat i Cicles Formatius de grau superior) i té per objectiu promoure l’intercanvi d’experiències i constituir un punt de trobada i reflexió entre professors i alumnes. El Mercatec s’acompanya d’una sèrie d’activitats didàctiques paral·leles pels alumnes que visitin la mostra.
I els dies 26 i 27 de maig, el Jardí Botànic de Barcelona (Dr. Font i Quer, 2) acull una mostra de Bonsais, en la que s’hi pot veure la gran varietat de bonsais existents i aprendre de l’experiència de persones que fa temps que es dediquen a cultivar-ne. La mostra va acompanyada d’un taller que es farà diumenge 27 a partir de les 11:00 hores, al mateix Jardí Botànic.

Més destacats

Ministerio
Documento sin título