Barcelona, ciutat de ciència
Destaquem

Teatre, Il·lustracions i fotografia, entre els destacats del programa
per la setmana del 14 al 20 de maig

Foto: Destacat
Coincidint amb l’estrena al Teatre Nacional de Catalunya de dues obres que relacionen directament la Ciència i el Teatre, com són Viatges a la Felicitat, sis coreografies coordinades per Sol Picó, i Arcàdia, de Tom Stoppard, amb direcció de Ramon Simó, la Sala Petita acull dilluns, 14, a les 19:00 hores, la trobada Teatre i Ciència i d’aquesta manera el TNC se suma a les activitats Barcelona Ciència 2007.
La vetllada, presentada pel novel·lista i traductor Màrius Serra, comptarà amb la participació dels actors Jordi Andújar, Laura Conejero, David Selvas i Mar Ulldemolins, que llegiran fragments d’obres de teatre relacionades amb el món de la ciència, com són Los borrachos, d'Antonio Álamo; Galileo Galilei, de Brecht; Los físicos, de Dürrenmatt; Copenhague, de Frayn; Au immaculate misconception, de Carl Djerassi, i la mateixa Arcàdia, de Tom Stoppard, que es pot veure al TNC fins el proper 17 de juny.
L’Institut Botànic de Barcelona acull l’exposició Suzanne Davit, una il·lustradora a l’Institut Botànic, una mostra de les obres d’aquesta artista nascuda a París el 1897, que es va instal·lar a Barcelona quan tenia vint anys, i que va treballar a l’Institut Botànic entre el 1954 i el 1970. L’exposició presenta 72 obres originals del fons de 387 làmines del Botànic, que es mostren per primera vegada, a més d’una selecció d’obres d’altres fons com de l’Institut de Ciències del Mar, la Facultat de Farmàcia de la Universitat de Barcelona i altres provinents de particulars. Suzanne Davit, una il·lustradora a l’Institut Botànic, es pot visitar de dilluns a divendres, de 10:00 a 18:00 hores i dissabtes i diumenges, de 10:00 a 20:00 hores, a l’Institut Botànic. L’entrada, val recordar-ho, és pel Jardí Botànic de Barcelona (Dr. Font i Quer, 2)
I encara seguint en l’àmbit de l’art, el Museu de la Ciència i la Tècnica de Catalunya (Rambla d’Ègara, 270, Terrassa) acull dimecres, 16 i dijous, 17, un Seminari de Càmeres Fotogràfiques que complementa l’exposició Els colors dels records. Càmeres fotogràfiques en el temps. Aquestes dues jornades, en horaris de 19:00 a 21:00 hores, es plantegen com un col·loqui orientat a tot tipus de públic, per debatre aspectes de la tecnologia i altres qüestions relacionades amb la fotografia i la societat. En aquest seminari hi participaran, entre d’altres, Àngel Pérez, doctor en física; Tino Soriano, fotoperiodista i col·laborador del National Geographic, i Luca Pagliari, artista i docent del l’escola de la Imatge i el Disseny de Barcelona. Les dues jornades del seminari les modera Lluís Reales, periodista i professor de Ciències de la Comunicació de la UAB. El seminari és gratuït, l’aforament és limitat i es poden fer les reserves al telèfon 93 736 89 63.

More [+]

Ministerio
Documento sin título