Barcelona, ciutat de ciència
Destaquem

L’aigua, protagonista aquest mes de maig en el marc del Tiquet Ciència
Foto: Destacat
El Museu Agbar de les Aigües (Carretera de Sant Boi, 4-6. Cornellà de Llobregat) és un dels 7 centres de ciència que participen en l’abonament anual Tiquet Ciència, juntament amb el Museu de Ciències Naturals, CosmoCaixa, el Jardí Botànic, el Museu Marítim, el Parc Zoològic i el Museu de la Ciència i la Tècnica de Catalunya. Aquest mes de maig presenta les seves activitats relacionades amb els colors, eix de les propostes que es fan en paral·lel al Tiquet Ciència.
És en aquest marc que el Museu Agbar ha programat el taller l’Arc de Sant Martí, en el que mostra que malgrat que l’aigua té fama de ser insípida i incolora, en realitat està composta per set colors, els que corresponen a l’arc de Sant Martí, que es forma quan la llum del sol travessa les gotes d’aigua. Aquest taller es farà tots els dissabtes i diumenges del mes de maig, a les 11:30 i a les 12:00 hores, i es repetirà els caps de setmana del mes d’agost.
La Fundació Met.room (Nou de Sant Francesc, 4) acull l’exposició Composites-on-Tour-2.
La idea general del projecte és apropar la ciència i la tecnologia dels composites al públic en general, un material que ja no s’utilitza només en aplicacions d’alta tecnologia en aviació i viatges a l’espai, sinó que són també molt adequats per a objectes diaris. Gràcies a les seves propietats úniques de lleugeresa, fortalesa i rigidesa, són molt apreciats entre els dissenyadors. Composites-on-tour-2 es pot veure fins el 25 de maig a la Fundació Met.room, en horaris de dilluns a divendres, de 10 a 2 i de 4 a 8 de la tarda.
I, dijous 10 de maig, es fa l’última conferència de la primera part del cicle Converses a Barcelona: El(s) Futur(s) de la Ciència. Lourdes Fañanás, professora titular de la Unitat d’Antropologia de la Facultat de Biologia de la Universitat de Barcelona parlarà sobre Com s’adapta la ment a la societat tecnològica?. Serà al Palau de la Virrena (Rambla 99) a les 19:00 hores. El cicle Converses a Barcelona, coordinat per Lluís Reales i Cristina Junyent, continuarà el mes de novembre amb quatre conferències més. Al web www.bcn.cat/cultura es pot trobar tota la informació sobre aquesta primera part de les Converses a Barcelona.

More [+]

Ministerio
Documento sin título