Barcelona, ciutat de ciència
Destaquem

La ciència i la poesia engeguen les activitats de Barcelona Ciència 2007 per aquest mes de maig
Foto: Destacat
L’onzena edició de cicle Barcelona Poesia, que se celebra a diferents espais de la ciutat del 3 al 9 de maig, ha inclòs en el seu programa dues activitats que relacionen de forma directa poesia i ciència. De fet, la primera activitat de la trobada poètica farà que les dues disciplines es trobin en el Parc de la Ciutadella, a la Revista Caminada de Poeciència, una activitat
coordinada per Ester Xargay i Carles Hac Mor, amb la participació de Miquel Àngel Marín, Eduard Carmona, Caterina Canyelles, Mireia Mata, Marcel Casellas, Xènia Dyakonova, Francesc Gelonch, Jordi Nopca, Martí Sales i Matthew Tree. Aquesta Revista Caminada de Poeciència recorrerà els camins que passen pel Museu de Ciències Naturals, l’Hivernacle i l’Umbracle, el dia 3 de maig, a les 19:00 hores.
La següent proposta de ciència i poesia també s’ha ubicat en un entorn natural, com és el Jardí Botànic de Barcelona (Dr. Font i Quer, 2), on es farà un recital protagonitzat per Jesús Lizano i Enric Casasses. Lizano llegirà fragments del primer llibre que va publicar ara fa 50 anys, Jardín Botánico, mentre que Casasses llegirà poemes del seu pare, Enric Casassas Simó, autor d’un únic poemari, A la dula vés, i un dels químics més importants del país, catedràtic d’Universitat i president de l’Institut d’Estudis Catalans. Aquesta segona cita serà al Jardí Botànic de Barcelona, diumenge 6 de maig, a les 12:00 hores.
Una altra de les demostracions que la ciència és present en molts àmbits culturals és l’estrena al Teatre Nacional de Catalunya d’Arcàdia, de Tom Stoppard, amb traducció de Màrius Serra i direcció de Ramon Simó. Es tracta d’un text que té en la ciència un dels seus temes principals, amb diferents eixos com les matemàtiques, l’arquitectura i la botànica. El muntatge s’estrena el 3 de maig i es podrà veure a la Sala Petita del TNC fins al 17 de juny.
Continua Converses a Barcelona: El(s) futur(s) de la Ciència, amb la tercera xerrada del cicle, que es farà dijous, 3 de maig a les 19:00 hores al Palau de la Virreina. La investigadora del Centre de Regulació Genòmica, Mara Dierssen parlarà sobre Què configura l’ésser humà: l’herència o la natura?
També aquesta primera setmana de maig es retrà homenatge a Francesc Español, mestre d’entomòlegs i naturalistes, director del Museu de Zoologia entre els anys 1966 i 1977, i de qui se celebra el centenari del seu naixement. L’homenatge es farà dissabte, 5 de maig, al Museu de Ciències Naturals (Pg. Picasso, s/n).

More [+]

Ministerio
Documento sin título